Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Türkçe Rap, Hiphop Forumları (Arşiv Ana sayfa) => Bilgi Ağacı

Konu: Bilmediğin şeyleri öğrenmek ya da bildiklerini paylaşmak ister misin ?

Sayfa: [ 1 ]
2

pSko 19.01.2009 02:34:19
Bölüme canlılık katalım dedik, düşündük, taşındık, şaka şaka taşınmadık daha burdayız.. Her gün bölümde yeni bir rap terimi öğrenelim, öğretelim dedik. Siz de bildiklerinizi paylaşmak isteyip ayrıntılı bir şekilde ben de şu kelimeyi tanıtayım derseniz kötü olmaz hani. Her neyse kolay gelsin diyelim..

garrulous 30.01.2009 14:47:33
okuyacağın rap tarzını nasıl bulabilirsin?

forces 25.02.2009 19:40:22
slm ben daha yeniyim bu rapin detaylarını ögrenip o pis rockcılara günlerini göstermek çok sinirli

uFUK 25.02.2009 19:52:55
 Çok mutlu ilk önce rahat olmayı ögrenceksin aksi taktirde kaybeden sen olursun ne kadar yeteneklide olursan ol....bol bol farklı under isimleri dinle ve eşlik et ama aynı kişiye takılma yoksa özentisi derler sonraları kendi  lyriclerini yaz sonrada  kayıta gir olsun bitsin

BaRaN01 27.02.2009 18:48:27
Yavaş yavaş,sade sade paylaşalım o zaman...

Lyric:Lirik demek söz demek gibi birşeydir.Beatin üstüne yazıldı mı rap olur  hmss fuu Beat'le uyumlu olmalıdır yoksa orkestra şefi kızar,borazan olursun =)

Beat:Az önce de kullandığım gibi sözün üstüne yazıldığı fon müzik.

Flow:Aslında anlamı bir çok değişik söylenebilir yani ritmin çok güzel olması gibi.En iyi flow yapanlar benim gözümde Sansar,Karaaslan,Orkun,A.P.O,Fuat ve Şehinşah

Şimdilik bu kadar benden,eğer alttaki biliyosa sample nedir yazabilir mi? Çok mutlu

27.02.2009 19:28:55
mix mastering: kayıt ettigimiz parçanın cırıltısını doga üstü seslerini gidermek için yapılan işlem

Cap1o 13.03.2009 21:01:21
ben böle terimlerle ilgili bişi deilde sorunlarla ilgili bişiy sorcam

west east vs    yada farklı şeyler nie sürekli dissleşme var

erhan1993 20.04.2009 02:11:09
Gerçekten çok iyi bi konu açılmış eğer herkez bilgilerini paylaşırsa çok daha iyi olur.

McRuLeT 20.04.2009 07:14:01
West Coast Rap:Amerika'da NWA grubu ile temeli atılan rap müzik türüdür. G-Funk akımını dile getirir. Genellikle gangsta rap ağırlıklıdır. Hayat kadınları, para, silah, uyuşturucu gibi hayatın güzel yönlerine değinen müzik türüdür. Daha çok gösteriş ve Bling Bling yaşam tarzını ortaya koyar. Amerika'da 2pac vs. B.I.G kavgası ile West Coast - East Coast ayrımı kuvvetlenmiş çatışmalar başlamıştır. Günümüzde bu çatışma önlenmiştir ve Türkiye'de bu müzik türü yapılmaktadır.

Coğu kişi biliyordur ama ben yinede bilgilendirmek istedim  VİKİPEDİ'DEN ALINTIDIR

GangSta RaP:Hiphop ve Rap tarzlarının bir çeşidi olan gangsta rap 80’lerin başında ortaya çıktı ve kısa sürede bu türe egemen oldu. Gangsta rap’i gerçekten postmodern yapan şey, bu tür şarkıları söyleyenlerin bunları bizzat yaşama geçirmeleridir: şarkı sözlerindeki şiddet imgesi, rap’çilerin kendi yaşamlarından yankılanmaktadır.

-listelere bir numaradan girip 3,5 milyon adet satan doggystyle albümüyle bütün rekorları kıran rap’çi snoop dogg, cinayet suçuyla mahkeme önüne çıkarıldı. -rap’çi aktör tupac shakur, atlanta’da tatildeki iki polisi vurmaktan tutuklandı. -public enemy grubundan flavor flav, new york’ta komşusunu öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklandı…

Mülksüz getto sakinlerine hitap eden gangsta rap’çilerin dinleyicilerinin büyük bir kısmı, kendilerine bir kimlik duygusu verecek bir tarz arayan, kenar mahallelerde yaşayan gençlerdir. siyahilerin kendileri ise çoğunlukla bu türü ırkçı ve siyahları küçültücü bulmaktadır.

East coast rap ve bircok rap teriminin hakkında daha sonra bilgilendircem

Cap1o 20.04.2009 17:34:48
ya biLiorm bunLarı ayrıntıLı olamasada nie sürekli dissleşiolar

][MissBaTTacK][ 29.04.2009 22:28:26
   Ya eskiden bir bolum vardi
rap terimlerinin anlami bulunuordu
artik bulamiom o konuyu
neyse biri bana soyleye bilirmi
"Kafiye" ne demek
lutfen zor kelime kullanmadan olursa sevinirim  Çok mutlu

uFUK 06.05.2009 19:04:57
ben anlatayım  çılgın iki dize (anla.mını bilmiyosan alt alta iki cümle)'nin sonundaki kelimelerin sonundaki anlamı farklı yazılı  aynı olan hece benzerlikleridir  hmss fuu umarım anlatabilmişimdir Çok mutlu

papel 09.05.2009 11:18:49
Sample =Belli sesleri bilgisayara aktararak rap şarkılarında kullanmaktır kardeşim  ...

RapPer_MeRvE 05.06.2009 16:10:10
Beatbox, insanın hiç bir orkestra kullanmadan tamamen kendi uzuvlarıyla yaptığı ritm ve basslardan oluşan (ki iyi beatboxçılar bunları yaparken aynı zamanda şarkılarını da söylemekteler) müzik türüdür.

Beatbox Hiphop kültürünün bir alt parçasıdır. Her ne kadar piyasada dıpıdıpdıştı diyerek beatbox yaptığını göstermeye çalışan insanlar varsa da piyasada mükemmel beatboxçılar bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni hiç şüphesiz Rahzel'dir. Geçen senelerde istanbul hiphop festivali 2 dede gösterisini yapan Alberto gene dünyanın en iyi beatboxçıları arasındadır. Türkiye'de de beatboxçılar vardır. Tapeman, goxell Türkiye'de iyi beatbox yapanlar arasındadır. göz kırpan

Dr.C 14.06.2009 11:25:59
ARKADAŞLAR BENDE AMATÖR Bİ RAPÇİYİM LYRİCLERİ YAZIYORUM AMA MALESEF SÖZLERİ BEATE UYDURAMIYORUM YA ÇOK HIZLI OLUR MÜZİK YADA ÇOK YAVAŞ BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ vurr

Sözlerini tek başına ve rahatsız olmadan müziği açarak yazmayı dene.Mutlaka uyacaktır göz kırpan

Sayfa: [ 1 ]
2