|
||
| Türkçe Rapte İlk Diss Türkçe Rap'te İlk Diss Türkçe Rap'te ilk diss çok büyük çıkış sağlayan Cartel'e karşı o zmanların tanınmamış ama bu işi iyi yapan grubu Sert Müslümanlar'dan geldi 1996 yılında çıkardıkları "Vuran Kırana" adlı parça ile Cartel'i disslediler! Ayrıca Islamic Force'in 1997 de yaptığı "Mesaj" adlı parçadada Cartel tayfasına göndermeler vardı. İlk Diss'e Cevap Cartel tayfasından Karakan 1997 yılında çıkardığı "Al Sana Karakan" adlı albümdeki "Kabus" isimli şarkıda Cartel'e yapılan Diss'e karşılık vardı ama bunu sadece tarihi bilen biri anlayabilirdi çünkü üstü kapalı bir biçimde yazılmıştı şarkı. |
||
|
||
sert müslümanlarmı başlatmış bu işi way be ama küfür yoktur herhalde şimdiki gibi
|
||
|
||
| usta olay çok deişmiş nedense bu zamanlarda diss dendini afedersiniz yok ananı falan filan babanı falan filan direk küfürlü cümleler akıla geliyo nedir bunun sebebi ? | ||
|
||
| sağol güzel paylaşım bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum |
||
|
||
| BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER | ||
|
||
| İlki sonu bilmem en sağlam diss ''Kır Kalbini Ver Elime'' ve ''Çeneni Yorma''dır. | ||
|
||
| güzel paylasım olmus saolasın | ||
|
||
İlki sonu bilmem en sağlam diss ''Kır Kalbini Ver Elime'' ve ''Çeneni Yorma''dır. nıckdende anlasıldıgı uzere bunu demene hıc sasırmadım.sımdı hayır degıl desem kufur olmamasını one surerek savunacaksın.tamam kabul kufur yok kotude degıl ıyı bı dıss ama en ıyı degıl bana gore merak ettım acaba gercekten en ıyı oldunu mu dusunuyon yoksa soyleyen sago oldu ıcın mı ?ya da sagodan baskasını hıc dınlemıyon baska dıss dınlemedın
|
||
|
||
| ''Çeneni Yorma'' Pit10'un Patron'a attığı diss farkındaysan. Şimdi diss dediğin şey nedir size göre. Ben söyleyeyim; en başta kural 1: küfür yok. Pit10 kişiyi eski dilde hicvetmek değilmidir? Peki bunu küfür etmeden yaptığın zaman bu diss atanı yüceltir bile. Diss atılan kişi kendine atılan dissi dinlediği zaman şu lafı dedirttirebilmeli; ulan keşke bu lafları söylemeseydide küfür etseydi keşke. O derece yerin dibine sokmaktır. En başta dediğim gibi. Son dediğin şeye geliyim; Ben nickimdende anladığınız üzere hayatımdaki yek idolüm Sagopa Kajmer; bendeki değerini anlayamazsınız. Lakin ben ona atılan dissleride UG'ta MC'lerin birbirine attığı dissleride dinledim. Mesela Da Poet'e atılan ''Pisikodelici''gibi veya Pit10'a atılan ''Rr0'' gibi lakin bu örnek verdiğim veya diğer disslerde ''Kır Kalbini Ver Elime'' veya ''Çeneni Yorma''daki kaliteyi bulamadım açık açık söyleyeyim. O yüzden o 2 örneği verdim. Saygı ve sevgilerimle.. |
||
|
||
''Çeneni Yorma'' Pit10'un Patron'a attığı diss farkındaysan. Şimdi diss dediğin şey nedir size göre. Ben söyleyeyim; en başta kural 1: küfür yok. Pit10 kişiyi eski dilde hicvetmek değilmidir? Peki bunu küfür etmeden yaptığın zaman bu diss atanı yüceltir bile. Diss atılan kişi kendine atılan dissi dinlediği zaman şu lafı dedirttirebilmeli; ulan keşke bu lafları söylemeseydide küfür etseydi keşke. O derece yerin dibine sokmaktır. En başta dediğim gibi. Son dediğin şeye geliyim; Ben nickimdende anladığınız üzere hayatımdaki yek idolüm Sagopa Kajmer; bendeki değerini anlayamazsınız. Lakin ben ona atılan dissleride UG'ta MC'lerin birbirine attığı dissleride dinledim. Mesela Da Poet'e atılan ''Pisikodelici''gibi veya Pit10'a atılan ''Rr0'' gibi lakin bu örnek verdiğim veya diğer disslerde ''Kır Kalbini Ver Elime'' veya ''Çeneni Yorma''daki kaliteyi bulamadım açık açık söyleyeyim. O yüzden o 2 örneği verdim. 1-Dısste kufur varsa bu onu kotu dıss yoksa ıyı dıss yapmaz.aynı sey tam tersı ıcınde gecerlı.Saygı ve sevgilerimle.. 2-sago ıdolun olabılır ama bazı sago taraftarları oyle on yargı oluyokı sago o.ur.a o ne guzel dıyo.kımse ustune alınmasın kendılerını bılıyolar 3-cenenı yorma ıcın bır sey demedım yazdıklarım kır kalbını ver elıme ıcındı. 4-dahada uzatıp sago kavgası etmek ıstemıyorum. |
||
|
||
| Paylaşım için saol... | ||
|
||
öğrenmek güzeldir
|
||
|
||
Çok sağol... Türkiye Türkçe Rap'inde ise ilk diss Ceza'ya aittir. Murat G'ye atılmıştır
|
||
|
||
usta olay çok deişmiş nedense bu zamanlarda diss dendini afedersiniz yok ananı falan filan babanı falan filan direk küfürlü cümleler akıla geliyo nedir bunun sebebi ? Değiştirenler rapperlarımız.
|
||
|
||
usta olay çok deişmiş nedense bu zamanlarda diss dendini afedersiniz yok ananı falan filan babanı falan filan direk küfürlü cümleler akıla geliyo nedir bunun sebebi ? sana 1 şey diyim dostum ama darılmaca yok küfür bizim hayatımızda da var rapimizde olmasıda gayet normal hem ne demiş şair küfür dilin cilasıdır
|
||