Daha 14 yaşında olmasına rağmen Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca'yı konuşabilen Mehmet Durmaz, Almanya'da yapılan Hip-Hop şampiyonasında 5 jüriden de tam puan olarak 30 kişi arasında birinci oldu. Mehmet böylelikle 12 Haziran'da Bremen'de yapılacak olan "Dünya Şampiyonası'na" katılmaya hak kazandı. Avrupa genelinde konuşulan Türk'ü, Kirchhain Belediye Başkanı Jochen Kirschner salona gelerek başarısından dolayı tebrik etti ve hediye verdi. Profesyonel anlamda 10 yaşında Bodypraject salonunda dansa başlayan Mehmet'in hayatı, Ganalı eğitmeni Bonn'dan başka bir salona transfer olunca değişir.
Hocadan boşalan yeri o zaman 12 yaşında olan Türk genci Mehmet devir alır ve 30 kişiye dans dersleri vermeye başlayarak inanılmazı gerçekleştirir. Küçük yaşına rağmen onca başarıya imza atan Mehmet Durmaz, "Kendimi bildim bileli Hip-Hop yapıyorum. Birinciliklerime ve çok çalışmama rağmen, okulumla (Gymnasium) ailemi unutmadım. Başarımda ailemin katkısı büyük. Onların desteğini her zaman hissettim" diyerek mütevazı bir genç olduğunu gösterdi. Baba İbrahim Durmaz, "Oğlum için her zaman destek olmaya hazırım" diyerek maddi ve manevi anlamda arkasında olduğunu söyledi. İbrahim Durmaz, "Ailece 'Namazımızı' kılarız. Oğlum ve kızım Emine bazen aksatır onları da şu anda mazur görüyorum. Okul, dükkan ve yarışma koşuşturmasına veriyorum" dedi. Baba Durmaz Pamukkale İmbis'in sahibi ve aynı zamanda da bir fabrikada çalışıyor. "Dünya Şampiyonası'na" Bodypraject salonunda ve Göttingen'de profesyonel anlamda ders aldığı iki hocası ile hazırlanan Mehmet, iki şehir arasında mekik dokuyor. Babasına oğlu Mehmet'i sorduğumuzda, "Oğlum, her zaman alçakgönüllüdür. Şampiyonlukları olmuştur. Yarışmalar kazanmıştır. Ben şöyle yaptım, böyle yaptım diyerek etrafa anlatmaz. Baba çok param olursa arabayla kapı kapı fakirlerin evlerini dolaşacağım, onlara yardım edeceğim dediğinde onunla iftar ettim, duygulandım" diyen baba Durmaz oğlunla iftar ettiğini söyledi. Dansın prensi Mehmet'e "Dünya Şampiyonası'na" nasıl hazırlandığını sorduğumuzda, "Göttingen'de iki tane profesyonel anlamda dans eden hocalarımdan dersler alıyorum. Onlar beni çok beğeniyor. Fakat çok çalışmak zorunda olduğumun bilincindeyim" diyerek başarıya giden yolu tarif etti. Ayrıca 14 yaşındaki Mehmet, Bremen'de 12-13 Haziran'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi gururla temsil edeceğini söyledi. "İsterim ki, onlarda beni desteklesinler" diyerek Avrupalı Türkler'e mesaj verdi.
Kaynak: Haberturk
AzRaEeLL
07.06.2009 05:00:22
baba bu arkadaş insanmı [[ ]]
Rap_StyLe
14.08.2009 12:24:08
Vay be ^
cilgin_liseli
14.08.2009 16:30:50
vayy be dansın tamamını izlesek dahada güzel olurdu ama neysem paylasım için tesekkürler
RapizmAsYa
14.08.2009 16:52:29
wayyy beeee bu insan olamaz alkışlıyorum [[tebrikler]]