Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Türkçe Rap, Hiphop Forumları (Arşiv Ana sayfa) => Farklı Müzik Türleri

Konu: Emo Rock

Sayfa: [ 1 ]
2
3
4

04.06.2008 19:52:50
Emo bir moda bir müzik türü mutsuzluk,yalnızlık,melankoli durumu olarak anlatabiliriz.Emo olmak genellikle mutsuzluk depresiflik olarak adlandırılır.içinde hissettiğin acıyı cesurca dışa vurmandır.
En popüler 5 emo
1-cute is what we aim for
2-avengeld sevenfold
3-the early november
4-hellogoodbye
5-quietdrive
Öncülerinden my chemical romance`yi örnek verebiliriz.
*disco değil retro olmak,
*2 el kıyafetler
*eskimiş yırtık converseler
*kızlarda kendilerinin kestiği w boyadığı kısa saçlar (yada renkli.kırmızı,mor,yeşil vs. akla ne gelirse)w yataktan yeni çıktım modundaki saçlar,
*günlük..en emoların en önemli kişisel şeyi,içine yazdıkları şiirlerini yaşadıklarını dier emo arkadaşlarıyla paylaşırlar
*siyah oje(yıpranmış)
*emo kızları genellikle pop kültürüne baş kaldırır.
-emo kızları nlerden nefret eder:
justin timberlake,avril lavigne,konserlere para verip girmek,kendilerini kısıtlamaya çalışan erkek arkadaş,piercing!lerine laf eden aile

En sıkı 10 emo:
1 my chemical romance
2 fall out boy
3 a.f.i.
4 panic ! at the disco
5 hoobastank
6 death cap of cutie
7 modest mouse
8 taking back sunday
9 dashboard confessional
10 weezer

-justin timberlake,avril lavigne,kuaförden çıkmayan kızlar,eski kız arkadaşları,tüm popüler metal grupları,ailesinin göz kalemine laf etmesi.

emo`ların favori filmleri:
1 spider-man
2 donnie darko
3 american beauty
4 everything is IIIuminated
5 fight club
6 garden state
7 titanic
8 requim for a dream
9 basketball diaries
10 eternal sunshine of the spotlessmind

durden
the apathy eulogy
asteria
bayside
Circle Takes the Square
City of Caterpillar
Embrace
Emo Summer
mozart season
a thorn for every heart
ı hate myself
orchid
pg.99
rites of spring
emery
the early failure
sunny day real estate
mineral
jimmy eats world
yesterdays rising

Tipik EMO özellikleri:

1. Türkçe bilmezler, kendi aralarında kullandıkları tuhaf bir dil vardır. Şekil 1 a'da vikings'in gösterdiği gibi:

hihihihi süfe nahn her bh süfe e ama o arkdaki çnta pempe pempe zrtmış hihihihi

ne jkı yaaa ajko ne dio o hatun

oii fasla tabdım<3

ayhhh çoqhh dadnu ben öpebilirmiim 1 kere

aaaaaaaaaaa tacıı tanıommbı yerdenn askıma ben heduee ettım jok yakısıyo bebeımeee mjxxx sfym senıı emojukummmmm

2. Saçlarını genellikle tek gözlerini kapatacak kadar öne yatırırlar. Arkada kalan kısımları ise jöleyle ya da spreyle kabartarak karıştırırlar. Bu absürd görünüm, "şekil"den ziyade yüzlerini kapatmak içindir.

3. Yüzlerinin gözüken kısımlarına bol miktarda (paralarının yettiği kadarıyla) piercing yaptırırlar. Ne kadar piercingleri varsa o kadar "havalı"dırlar.

4. Yüzlerinin gözüken kısmında "aptal" bir ifade vardır.

5. Mümkün olduğu kadar "görünmeyen" yerlerine dövme yaptırırlar. Dövmeye asla "dövme" demezler. Kesinlikle "tatoo" derler. Bu onların "cool" olma anlayışıdır. Görünmeyen yerlerine yaptırmalarının sebebi ebeveynlerinin görmesini engellemektir.

6. Hep marka şeyler giymeye çalışırlar ama alışveriş yaptıkları yerler de bellidir. Converse ve Vans en kıymetli markalarıdır. Nasıl "kel" bir emo olmazsa en az 5 Converse'i olmayan bir emo da olamaz.

7. Takıldıkları 2 yer vardır: İstiklal Caddesindeki İş Bankası'nın önü ve Kadıköy'deki Rexx Sineması'nın önü. Bütün günlerini burda ayakta dikilerek (!) ve sağa sola bakarak geçrirler.

8. Kızları da erkekleri de biseksüeldir. Onlar için cinsiyetin fazla bir anlamı yoktur. Önlerine gelen her emoyla yiyişebilirler. Erkek erkeğe, erkek-kıza, kız-kıza...

9. Bazı emo kızlarda metalci erkek tavlama güdüsü gelişmiştir. Bu kısım uzun saç fetişidir.

10. Dinledikleri şeyler başta H.I.M. olmak üzere, Anathema, Katatonia'nın yeni albümleri, Bullet For My Valentine, On Thorns I Lay, Falling Down Boy (!), Placebo gibi "duygusal çöküş" temalı gruplardır.

11. Her emo kız mutlaka gay birine aşık olduğunu zanneder. Ör: Ville Vallo.

12. Damalı pantolon, damalı gömlek, damalı bileklik, kısaca damalı herşey ilgi alanlarına girer ve bunları üstlerine giyerler. Mümkün olduğunca kırmızı-siyah-mor renkleri tercih ederler. Bunların hepsi aynı boyda (1.60), aynı kiloda (50), aynı saç şekline sahip  aynı ayakkabılar, aynı pantolonlar ve aynı gömlekler giyen, aynı bileklikleri takan, kısaca tamamen aynı insanlardır. Sözde karakterlerine kadar.

13. Bira içmek onlar için marifettir. 1 kutu alkolsüz (!) biradan sonra yamulurlar. Hiç olmazsa yamulmuş numarası yaparlar ki etrafındaki erkekler ya da kızlar bunları daha kolay yiyebilsin. Yaptıkları bütün saçmalıkları alkolün üzerine atabilirler böylece.

14. Zararlı maddeler kullanmak onlar için marifettir. Çünkü bu tip şeyler, bulunması çok zor birşeydir onlara göre.Buldukları şeyi de hazine gibi saklar, çok iyi bir halt yiyormuş gibi bunu yaptıktan sonra da "ben bilmemne içtim" diye bağırırarak dolaşırlar.

15. Kendilerinin dejenere olmadığını, böyle olmanın onların varoluşlarında olduğunu söylerler.

16. Metal kültürüyle punk çöplüğü arasında sıkışmış garibanlardır. Sağlam metal gruplarının melankolik parçalarını duyup onları da emo gruplar zannederler. Bu yüzden midir bilinmez, daha çok metalcilere yakın yerlerde takılırlar.

17. Kısaca punk'ların uzatılmış halidir. Biraz metalcilerden, biraz punklardan bişeyler alalım da şöyle ortaya karışık birşeyler yapalım mantığının ürünüdürler.

18. Bu tarzı çıkaran insan (!?) olarak Ville Vallo'yu gösterebiliriz. Fakat emoların bile yeni nesili pek tanımamaktır

19. Genellikle intihara meyillidirler. Öyle olmasalar bile "emo" yasaları gereği öyleymiş gibi davranırlar.

20. Fotoğraf çekerken beli başlı 3 pozları vardır. Birincisi işaret parmaklarını ve orta parmaklarını uztıp, diğerlerini bükerek (yani ellerine silah şekli vererek) kafalarına dayarlar. İkincisi ellerine fotoğraf makinesini alarak kafalarına göre 80 derecelik bir açıyla tutarak kendilerini yukardan çekerler. Böylece kafaları karikatürlerdeki gibi kocaman çıkar gövdelerine göre. Komik olmaya çalıştıklarını düşünüyorum bu davranışla da.. Üçüncüsü ise artık klasikleşen şaşırma pozudur. Birşeye şaşırmış gibi yaparak tek ellerini açık olan ağızlarına kaparlar. Bu 3 poz şekli de emo olmanın altın kuralları arasındadır. Böyle pozları olmayan bir şahıs kendini emo olarak topluma kabul ettiremez

uFUK 24.06.2008 01:31:11
ya bu emo denen adamlar baya canımı sıkmaya başladılar.bunları gördükçe kendimi farklı onları normal sanıyorum yeter artık yaa arar oldum  standart türk motifleri taşıyan arkadaşları :hii

ChaLa 24.06.2008 15:26:08
beNde çok sıkıLdım artık heryerde onLardan (v)ar hep aynı şekiL, farkLı oLmaya çaLışırLarken asLında herKes aynı oLmaya başLadı faRkında değiLLer işte bu en komik (v)e büyük bir çeLişki oLsa gere(k)!:/ yazık farKlıLık sadece dış görünüşLe değiL beyinLe de oLucak bişi ki bunu anLamaLarı baya bi(r) zoR sanırım böyLe çocukça şeyLere baş(v)urarak farkLı olduklarını zannedi(y)orLar sadece anLamsızca şekillere girerek moda oLduklarını sanacaklarına biraz daha yaratıcı oLsaLar beLki o zman gerçekten farkLı diyebiliceğimiz tipler ortaya çıkar...

TÜRKÇEYE ÖZEN LÜTFEN!..

eYLüL 24.06.2008 18:59:54
Artık yola çıkıp herhangi bir yere gitmeye çalıştığımda en sık gördüğüm tipler oldular.Bence çok komik gözüküyorlar,şu saçlarını abartı yapanların fotoğraflarını görünce bakıyorum ve gülüyorum.Geçen bir resim görmüştüm resmen bandana kızın gözündeydi saçın arka kısmıda 8cm falan kalkıktı şöyle baktım,Msndeki arkadaşlara yolladım beraber düşündük önünü nasıl görüyoru diye xD Çok garip tavırları var sanki sokakta ilgi çekmek istiyorlarmış gibiler...

24.06.2008 19:26:07
en iyi tarz bizimki 10 numara kralına degil alayına isyan ulan yaşasın bol giyen gençlik haha Çok mutlu :opps

CronoM 25.06.2008 00:04:46
Bir saçmaLık yapmak iSti(y)o(r)san emo oL.MüsaiT bi(r) yerine(!) taktır artık piercing mi olur ne olur ben biLemem :q :tes

Türkçe'ye Özen Gösterelim[/b][/color]

AyBiKe 25.06.2008 02:52:10
birbirilerine özenerek sözde dikkat çekmeye  çalışıyorlar baya komik bi(r) topluluk aralarında olmadığım için mutluyum göz kırpan Çok mutlu

djibo43 26.06.2008 09:39:16
ya biraz sert olcak ama ne(y)se sölemi(y)cem The Rap respect

eğilin lan metal küflendi artık f**k the ROCk

İlk Olarak Türkçe'ye Özen Gösterelim.İkinci Olarak Forum İçinde İster Türkçe İster İngilizce İster Portekizce Küfür Etmeyelim.

ChaLa 26.06.2008 17:04:10
beNde çok sıkıLdım artık heryerde onLardan (v)ar hep aynı şekiL, farkLı oLmaya çaLışırLarken asLında herKes aynı oLmaya başLadı faRkında değiLLer işte bu en komik (v)e büyük bir çeLişki oLsa gere(k)!:/ yazık farKlıLık sadece dış görünüşLe değiL beyinLe de oLucak bişi ki bunu anLamaLarı baya bi(r) zoR sanırım böyLe çocukça şeyLere baş(v)urarak farkLı olduklarını zannedi(y)orLar sadece anLamsızca şekillere girerek moda oLduklarını sanacaklarına biraz daha yaratıcı oLsaLar beLki o zman gerçekten farkLı diyebiliceğimiz tipler ortaya çıkar...

TÜRKÇEYE ÖZEN LÜTFEN!..
TürKçe'ye özeN durumLarı tamam da sadece bana mı geçerLi yaa anLamadım ki!:S saÇMa oLu(y)o(r) haksıZL(ı)k

San'chez Nefron 27.06.2008 09:40:30
@Chala Sana bir şey söyliyimmi.Dün geceden beri mesaj editliyorum.İnsanlar iyice Türkçe'den uzaklaşmış hangi alfabeyi kullandıkları belli değil hele bir tanesini gördüm b yerine ı3 yazıyordu.Neyse Sadece Karşı Birşey Değil.Vede Haksızlık da değil:)

pislick-rap 29.06.2008 13:06:02
nefret ediorum rocktann  başımı ağrıtıooo  çok sinirli 

34/aylaks 03.07.2008 13:36:37
ya kesinlikle bence bunlar farklı insanlar değiller hani piyasaya robot sürüyorlar ya hep aynı modeli çoğaltıyorlar  aynı onlar işte emoların tek özelliği düşünebilen bir robot olmaları çok kötü bir görüntü hakikaten...evet bol giyimde her şekilde çok güzel en başta rahat ya daha ne olsun....

Bucho 12.07.2008 12:26:55
oldum olalı şu emoları sevmemişmdir yaw....tipleri zaten beni deli ediyor...o piercing i taqıolar ağızlarını uyuz oluyom..erkeklerı yüzlerine zaten  ne yapıorsa  adamların yüzlerinde tek tüy,kıl bile yok uyuz bişi .....en sevmediğim yönleride zaten  türkçemizi rezil ediyolar ...saçma sapan türkçe yazılar cıkatrıoolar...yok dattlhuumm, whisne ,ajjguom..hhaydumm...faln fılan uyuz oluyorum     

BENDEN SİZE EMO NUN BİRAZ TANIMI....EĞER UYGUNSUZ BİR ŞEY WARSA SİZE GÖRE SİLİN LÜTFEN

efendim bunlar kendi içlerinde çeşitli kollara ayrılır. ilk kesim mantıken emo kid olmakla beraber; sevgilisinden yeni ayrılmış tiplerdir. esasen emoyla falan alakaları yoktur. ayrılma sonrası sendromları olarak önce sakalları kesip sonra sırtlarına yeşil hırkalarını geçirip; mütemadiyen alkol alıp, eski sevgilisinin evinin etrafında dolaşmaktadırlar. amaç bir nebze de olsun sempatik görünmektir. küçük emrah kaşları ve tertemiz bi suratla herşeyin eskisi gibi olmasını dilemekten başka çareleri yoktur. zararsızdırlar.

ikinci kesimdekilerin tipleri de bunlara benzer ama aradakı tek fark; göze çekilmiş sürme detayıdır. ilk bakıldığında anlaşılmayan bu detay yakından bakıldığında farkedilecektir. saçlar özenle yana ayrılıp yapıştırılmış, gözlere yerine göre siyah yerine göre kahverengi olarak çekilen sürme, popüler bir emo grubunun tişörtü, kıçlarından düşen kadife pantolon, ayakta genellikle converse (yerine göre adidas) -ama kesinlikle nike değil- ve olmazsa olmaz yeşil devrimci hırkası ile surattaki ağlak ifade ile şahane ekmek yerler. bunlar ya zamanında kendilerini saça sakala verip; siyahları çekip pis metalci ortamlarından kopan insanlardır veyahut her ortama ortama uyum sağlayan, bukalemun karakterli best of insanlarıdır. genellikle bi kaç grup dışında emoyla pek ilgilenmezler. onlar için önemli olan carpe diemdir. ekseriyetle uzak durulması gereken tiplerdir.

üçüncü kesim ise nu-metal geçmişi olan sivilceli ergen gençlerdir. nu-metal miyadını doldurup bittiği için; yükselişte olan emoyu seçmişlerdir. onların sakalları zaten çıkmadığı için traş olmak gibi bir sorunları yoktur. ayaklarındaki converseler, geçmişten kalma korn tişörtleri ve ağızlarındaki diş telleri ile kolayca tanınabilirler. amacları sadece dikkat çekmektir. müzik bilgileri olmadığı için kolaylıkla yakayı ele verirler. pogo çıktığında ilk kacan bunlardır. ilgi göstermeyince giderler.

son kesim ise gerçekten emo kid olanlardır. bunlar şekille ilgili kaygıları yoktur. sürekli bir hüzün ve casually dressed and deep in conversation halindedirler. kral insanlardır. genelde bu kişiler gönül insanı olup; sxe felsefesini ucunda kenarından benimsemişlerdir. uzun ilişki adamlarıdır. kalpleri çabuk kırılır. göğüste uyutulup, sevilmesi gereken muhteremlerdir.

bunları sokakta görüp depresyon hırkalarını kafalarına geçirip düşük belli pantolonlarını düşürürseniz gerçek yüzleri ortaya çıkar ve size küfür ederler. sonrası mı? siz bu filmde sıradan bir amerikan kolejinin futbol takınıkaptanı olduğunuz için filmin sonuna kadar bu elemanı dövüyorsunuz. film absürd olduğu için film sonuna doğru kid'imizle kanka olmayıp bir kez daha dövüyorsunuz.

ben hep bu yazııy sevmişimdir

NoKOne 08.09.2008 15:34:44
en iyi tarz bizimki 10 numara kralına degil alayına isyan ulan yaşasın bol giyen gençlik haha Çok mutlu :opps

hehe benm kafadan len bu D:  Tongue

.RapRenSes. 15.09.2008 16:02:39
Tek kelimeyle 'Özentilik'  Cool

Sayfa: [ 1 ]
2
3
4