Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Türkçe Rap, Hiphop Forumları (Arşiv Ana sayfa) => Farklı Müzik Türleri

Konu: Pop Müzik

Sayfa: [ 1 ]

04.06.2008 19:55:53
Türkiye'de 1945'lere dayanan bir tarihi olan Pop müzik, genellikle popüler müzik yerine kullanılsa da aslında popüler müziğin bir alt grubudur. Günümüzde birçok rock, Hip Hop, R&B ve country türlerine de dokunan pop müzik, tam olarak tanımlanmakta zorluk çekilen bir kavramdır.

1980 sonrası Türkiye'de her yapılan çalışma pop olarak adlandırılmaya başlandı. Bunun sebebi pop söyleyen kişilerin Arabesk şarkılar söylemesi, pop bestecisi olduğunu söyleyen kişilerin arabeskçilere şarkı vermesi sayılabilir.Bu çalışmalar Arabesk-pop müzik dediğimiz kavramı meydana getirdi.1990 sonrası bu akım yaygınlaştı. Günümüze kadar ulaştı.

1980 öncesi pop müzikte yer alan isimler; Seyyal Taner, Neco, Atilla Atasoy, Coşkun Demir, Güzin ile Baha vb. Besteci olarak ise, Melih Kibar, Çiğdem Talu, ve Zeynep Talu'dur.

Nil Karaibrahimgil ve Göksel farklı tarzları(Trip-Hop, Rock, Vocal Jazz, Ambient, Electronica, Dance, Alternative, Experimental müzik)(Elektronik müzik) denemektedir.Arabesk-pop yanında bu müziklerde varlığını sürdürmeye çalışmaktadır.

PALA.ALee 07.07.2008 14:46:14
Ben bazı pop şarkıalrını dinlerken '' aha lan kıza bak diss atmış '' diyorum..Hakikaten bazıları iyi çalışmalar ben pop sevmem pek ama içlerinden bir kaçı sıyrılıyorlar.Dikkatli dinleyince kaliteli olanları ayırt edebiliyorsunuz..

şevk-i memat 19.07.2008 11:24:29
pop sevmiyorum yha zaten genelde çoğu saçma sapur sarkılar çıkarıyorlar onlar yüzünden Türkiye müziği ilerlemiyor bence

Rap_StyLe 04.04.2009 17:25:03
Pop iyi benCe ..  çılgın En azınDan rocka 1000 baSaR Çok mutlu  hehe
Konu icin tsk

CasuM Efzun 20.05.2009 03:35:32
pop sevmiyorum yha zaten genelde çoğu saçma sapur sarkılar çıkarıyorlar onlar yüzünden Türkiye müziği ilerlemiyor bence
Kesinlikle öyle yeminle kaynıyor önüne gelen albüm ses olsa tamamda parası olan çıkarıyor albümü sonrada tv'lerde boy gösteriyorlar...

xXxRaPKoLiCxXx 05.07.2009 17:09:23
Pop müziklerini sewiyorum..Bazen gercekden kafa dinlendirici müzikler oluyor..Ama rap herzaman ilk tercihim[/glow]

Sayfa: [ 1 ]