Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/rapindir/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Türkçe Rap, Hiphop Forumları (Arşiv Ana sayfa) => Farklı Müzik Türleri

Konu: Ayna Grubu - Multimedya

Sayfa: [ 1 ]

pSko 09.09.2008 01:06:12
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Aslen beş kişi ile kurulan grup, daha çok Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren adlı üyeleri ile tanındı. Ayna grubu kurulmadan önce Erhan Güleryüz 1992 yılında çıkarttığı "Güller Açtı" ve 1995 yılında çıkarttığı "Garibim" isimli albümleriyle müzik piyasasına daha önceden giriş yapmıştı. Meçhul şarkıcı olarak bilinen Güleryüz halk arasında pek tanınmasa da diğer şarkıcılar tarafından seslendirilen bir çok hit şarkının sahibi konumundaydı. Cemil Özeren ise bodrumda kendi kurduğu rock ağırlıklı grubuyla müzik çalışmalarını sürdürmekteydi.

1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan gurup, 'Ceylan' isimli parçası ile büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini koruyan Ayna, gördüğü ilgiyi devam ettirdi. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurtçapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan gurup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Telsim sponsorluğunda Tunceli hariç konser vermedik il bırakmayan Ayna, yurtdışında da önemli konserler verdi.
Bu arada grupta elemanlar değişiyor yenileri geliyordu.. Çayımın şekeri albümünde Can güneyin kendi solo calışmaları için gruptan ayrılması hayranlarını cok üzdü.

İki kaset sonra "Denizden geliyoruz" Albümünde Cemil Özeren de yollarını aynadan ayırdı. Erol Kösedende ayrılan Erhan güzelryüz kendi plak şirketi Rüzgar Yapımı kurdu. Denizden Geliyoruz albümüde kendi firmasından cıktı. Can güney bu albümde geri dönmüştü... Aynayı bir rock grubu olarak seven hayranlarına rağmen, kasette sadece bir rock altyapılı şarkı vardı. Bu hayranlar arasında büyük tepkilere yol açtı..

Erhan Güleryüz - Vokal - Solo Gitar

1966 İstanbul Doğumlu Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Mezunu Tc Kültür Bakanlığı MSG üyesi Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Üyesi range rover Jeep Kullanır Şekersiz kahve İçer En Çok sevdiği Renkler Mavi ve Yeşil Askerliğini Sivasta Yapmış Sevdiği yemekler menemen Ve Yoğurtlu Yaprak sarma, Bir ege Tutkunu deniz Güneş günün En Sevdiği Zamanı Gün Batımı Yalan söylemeyi Sevmez Devrik Cümle Kullananlara kızar Her Gün gazetelerini Kahvelerde okur Keşke kelimesini Hiç sevmez

Can Güney - Vokal - Solo Gitar

1971 İstanbul doğumlu olan Can Güney 1986 yılından bu yana sürdürdüğü müzik yaşantısını, ilk solo albümüyle pekiştirdi. Ayna grubunun kurucuları arasında yer alan Can Güney, grupla birlikte 4 albüm ve 500 den fazla konserde elektro gitarıyla eşlik etti.

Daha önce Oya Bora, Fatih Kısaparmak, Harun Kolçak, Yonca Lodi, Şevval Sam, Banu Zorlu, Ümit Sayın, Grup Turkuaz, Grup Vitamin, Zeynep, Birkaç İyi Adam, Sibel Alaş ve bir çok ünlü isimlerle çalışan Can Güney bu albümünde baste ve yorumcu kimliğiyle de dikkatleri çekiyor. Albümünde 6 parçanın bestesi kendisine ait olan Can Güney için kendisine her konuda destek olduğunu her fırsatta dile getiren yılların eskitemediği Ersen Dadaşlar, "Can Güney modern çağın en güçlü rockçısı olacaktır" dedi.

Zeynep Talu'nun ilk kez vokal yaptığı albümde bir, dikkat çeken önemli olayda, Erkin Koray'ın albümünde "Gönül Salıncağı" adlı eserde çalmış olduğu bongoları tam 35 yıl aradan sonra tekrardan Can Güney'i kırmayarak stüdyoda bongoları çalan yılların tecrübesi Sayın İlkin Dinletir'in performansıdır

Orçun Çolak - Klavye

03.05.1977 İstanbul’da doğdu. Müziğe ne zaman başladığını hatırlamıyor. Neden müzik onuda bilmiyor. 7 senedir ayna gurubuyla birlikte

Can Ergenler - Bass

Müzik hayatına 16 yaşında Ayna grubunun enstrümanlarını taşıyarak başladı... Ayna grubuna profesyonel anlamda Denizden Geliyoruz albümünde dahil oldu...

Ferda Orçun Aca - Davul
ayrıldı..

Diskografi

Nefes
Ayna Buğu - Su / Enstrümantal Ayna Baladları
Denizden Geliyoruz
Bostancı Durağı
Çayımın şekeri
Türküler
Şarkılar
Dön Bak Ayna'ya
Gittiğin Yağmurla Gel
Gittiğin Yağmurla Gel - Ceylan Remix

devamı gelecek.. Cool

09.09.2008 14:02:24
Erhan Güleryüzzzzzzzzzzzz Çok mutlu Süper Sözleri Var Ya =) Sağol Paylaşım İçin PskoCan =)

09.09.2008 14:27:41
ayna manyagı Çok mutlu

uFUK 09.09.2008 16:55:34
Ayna Ayna söyle bana bende daha fanı var mı sana? çılgın çılgın

.RapRenSes. 15.09.2008 16:01:01
Bu grubun 'Tırtıl, tırtılın sonu pır pır kelebek. Kalbim sürünüyor bırak uçsun ellerinde' die bi sarkısı vardı hiç unutmam milletin dilinde sadece bu sarkı vardı uyuz olurdum  çılgın çılgın Paylasm icin sağol Psko =]

15.09.2008 16:02:14
erhan abi güneş gözlüksüz yayına çıkmıyor neden psko  Çok mutlu

15.09.2008 18:11:23
erhan abi güneş gözlüksüz yayına çıkmıyor neden psko  Çok mutlu

Oooo Çok mutlu Onun Efsanesi Var Ya Çok mutlu Adamlar Erhan Güleryüz'ün Gözlüklerini Cıkarsın Diye Boğaz Köptüsünden Atlıyorlardı Çok mutlu + Kolonyağ İçenlerimi Dersin Çok mutlu Metalica İçin Yapılan Çığlık Gibi Çok mutlu Ama Süper Bir Birleşme !!

pSko 15.09.2008 18:22:33
hiç duymadım böyle şeyler göz kırpan, erhan abi açıklamıştı tam hatırlamıyorum ama "biz AYNA yız, bize baktığınızda kendinizi göreceksiniz" gibi bir messajı vardı.. zaten dikkat ederseniz gözlüklerinin dış tarafı ayna gibi kikikiki

bence gözlük kullananmasında sorun yok;  bu olaya kafayı takanlarda tüm saçmalık..
Her yönüyle muhteşem bir insan, dinlerseniz, okursanız, tanırsanız daha iyi anlayacağınızdan eminim..

19.09.2008 23:37:58
yav tamamda ben herzaman gözlük takmasını merak ediyorum acaba konsantre mi oluyor falan Çok mutlu

20.09.2008 09:24:18
hiç duymadım böyle şeyler göz kırpan, erhan abi açıklamıştı tam hatırlamıyorum ama "biz AYNA yız, bize baktığınızda kendinizi göreceksiniz" gibi bir messajı vardı.. zaten dikkat ederseniz gözlüklerinin dış tarafı ayna gibi kikikiki

bence gözlük kullananmasında sorun yok;  bu olaya kafayı takanlarda tüm saçmalık..
Her yönüyle muhteşem bir insan, dinlerseniz, okursanız, tanırsanız daha iyi anlayacağınızdan eminim..

Hayır Canım =D Ya Ayna Grubu İçin Yada Murat Kekilli'nin Bu Akşam Ölürüm Parçası İçin Bu OlayLar Oldu =) Gördüğüm Duyduğum Bir Şeyi Hiç Unutmam =)

24.09.2008 18:57:03
Çok severimmm En sevdiklerim;
Bari sen unutma beni
Adı konmuş ayrılığın
Mutlu ol yeterki . . .

Teşekkür ederim beybimm. mjka

CasuM Efzun 24.05.2009 02:25:55
Çok eski bir şarkıları vardı adını tam hatırlayamıyorum ama onu baya dinlerdim Çok mutlu

mihrap 24.05.2009 09:32:36
süper bi grup ya...

Sayfa: [ 1 ]