arkadaşlar bir çok arkadaşımızın yaptığı yanlışı hatırlatmak istiyorum dinamik efecktler sesin kendisine compressor , limiter , gate , eq vb. uygulanabilir ama reverb , echo , delay vb efecktler ayrı bir bus kanalı veya aux kanalı açılıp sesin bulunduğu kanalın aux veya bus kanalına yollanmasıyla eklenir burda bus veya aux dememin nedeni adobe de ne oldunu bilmiyorum efeckt kanalının ismi her programda farklı oluyor çünkü. efeckt leri niçin ne yapmak için kullandığımızı bilelim kullanmak için kullanmayın sesi guzellerştirmek isterken berbat edebilirsini compressor dieye birşey var peki duşundunuz mu neden var o compressor ? nerde mix tekniği okusam kimse compressor uygulayın dememiş sese neden ? o yuzden dunya standartlarını yakalayamıyorsunuz ulan ben niye yapamıyorum diyorsunuz . mix oğrenmek için once internetten hangi efeckt ve hangi dynamic prossesor ne işe yarar sese ne gibi etkileri vardır once bunu oğrenmelisiniz ve daha sonra sesin kayıt şekline gore ayar yapabilirsiniz burda paylaşım yapan arkadaşım emek etmişsin ama şunu bilmelisin ki her kayıt aynı olmaz tum parcalarına aynı reverb'u verirsen şaet ben seni dinlemem çunku hepsi aynı ortamda ve aynı gelir kulağıma

+ çok önemli olan birşey aktarıcam sizlere arkadaşlar ewlerinizde kullandığınız dinamik ve condenser yanı + 48 phantomla çalışan hiçbir mikrofonunuz stereo deildir hepsi mono dur ve mono bir mikrofonun stereo kayıt yapması imkansız dır yanı kayıt yapıcağınız kanallarınızı stereo değil mono yapmanız gerekir ve mono kaydetmelisiniz daha sonra pan lar ken zorluk yaşamassınız stereo vocal kaydı die bişey yokmu derseniz var ama onun için ayrı mikrofonlar var ve çok pahalılar o yuzden ewinizde mono var ve dediğim gibi mono mic stereo kayıt alamaz oyle mir mic varsa getirin bana 5.000 dolara alayım sizden

:D bana sormak istediğiniz sorular olursa bana mail atın ben zaman buldukca yanıtlarım ama sorduğunuz sorular çok onemli bana sorununuzu tam anlamıyla aktarmalısınız ki doğru bir cevap alın hepinize kolay gelsin ii mixler