rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 08, 2012, 11:13:39 ÖS
Sayfa: 1 2 3 [4] 5
  Yazdır  
Gönderen Konu: Adobe Audition 1.5 - Mix Yapmak  (Okunma Sayısı 27973 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
psikozcephe
Yeni Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2009, 08:44:23 ÖS »

arkadaşlar bir çok arkadaşımızın yaptığı yanlışı hatırlatmak istiyorum dinamik efecktler sesin kendisine compressor , limiter , gate , eq vb. uygulanabilir ama reverb , echo , delay vb efecktler ayrı bir bus kanalı veya aux kanalı açılıp sesin bulunduğu kanalın aux veya bus kanalına yollanmasıyla eklenir burda bus veya aux dememin nedeni adobe de ne oldunu bilmiyorum efeckt kanalının ismi her programda farklı oluyor çünkü. efeckt leri niçin ne yapmak için kullandığımızı bilelim kullanmak için kullanmayın sesi guzellerştirmek isterken berbat edebilirsini compressor dieye birşey var peki duşundunuz mu neden var o compressor ? nerde mix tekniği  okusam kimse compressor uygulayın dememiş sese neden ? o yuzden dunya standartlarını yakalayamıyorsunuz ulan ben niye yapamıyorum diyorsunuz . mix oğrenmek için once internetten hangi efeckt ve hangi dynamic prossesor ne işe yarar sese ne gibi etkileri vardır once bunu oğrenmelisiniz ve daha sonra sesin kayıt şekline gore ayar yapabilirsiniz burda paylaşım yapan arkadaşım emek etmişsin ama şunu bilmelisin ki her kayıt aynı olmaz tum parcalarına aynı reverb'u  verirsen şaet ben seni dinlemem çunku hepsi aynı ortamda ve aynı gelir kulağıma Gülücük  + çok önemli olan birşey aktarıcam sizlere arkadaşlar ewlerinizde kullandığınız dinamik ve condenser yanı + 48 phantomla çalışan hiçbir mikrofonunuz stereo deildir hepsi mono dur ve mono bir mikrofonun stereo kayıt yapması imkansız dır yanı kayıt yapıcağınız kanallarınızı stereo değil mono yapmanız gerekir ve mono kaydetmelisiniz daha sonra pan lar ken zorluk yaşamassınız stereo vocal kaydı die bişey yokmu derseniz var ama onun için ayrı mikrofonlar var ve çok pahalılar o yuzden ewinizde mono var ve dediğim gibi mono mic stereo kayıt alamaz oyle mir mic varsa getirin bana 5.000 dolara alayım sizden Çok mutlu:D bana sormak istediğiniz sorular olursa bana mail atın ben zaman buldukca yanıtlarım ama sorduğunuz sorular çok onemli bana sorununuzu tam anlamıyla aktarmalısınız ki doğru bir cevap alın hepinize kolay gelsin ii mixler Gülücük
sorgusuzbela
Yeni Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2009, 03:54:34 ÖS »

saol kardeşim gerçekten çok güzel bi paylaşım emegine salgık ve inan çok işime yarıcak  hmss fuu
bubenimadım
Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Beramus

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 13, 2009, 09:22:24 ÖS »

çok sağol, anlatırken bazı terimler kullanmışsın adobe'de bulunan inşlh becerebilirim :puahaha

alelade biri
Code462
Yeni Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2009, 03:18:39 ÖÖ »

Öncelikle herkese iyi geceler...
Arkadaşlar internette oyle dolanıyordum bu konuda sıkınıtısı olan arkadaşları gördüm elimden geldiğince genel bir yardım etmek istedim..
Öncelikle bahsettiğiniz gibi mixaj olayı bizim dilimizde harmanlama olayı öyle biraz reverb vereyim compressor kullanayım su iyi pşır su kotu olur diye bir kavram asla yoktur...Yıllardır bu işi yapıyorum home studio da başladım şimdi ticari stüdyo olarak devam ediyorum.Başladığımdaki ekipmanım Rode NT1-A M-Audio Firewire 410 Presonus Bluetube DP kayıt üçgenimde ve gayette sıcak soundlar elde edebiliyordum...Öncelikle sunu söyliyeyim sakın ama sakın parçalarınızı günümüzdeki ünlü sanatcılarının soundlarıyla karşılaştırmayınız digital ekipmanınız ne olursa olsun hüsrana uğrarsınız çünkü çoğu ticari stüdyo hala güvenilirliği ispatlanmış olan analog cihazlarla işletilmektedir.Neyse uzatmadan konumuza gelelim farzedelim elimizide orta bütceli condenser mic yani aralığı dar olan stüdyo microfonu var ve birde orta derece mic preamp a sahip ses kartımız...Herşeyden önce unutmayın ki kayıtın kalitesi siz vokal kaydınızı alırken ortaya çıkar en temiz en yalın kayıt için uğraşın...Kayıt aldıgınız odanın ölçülerinin tam kare olmamasına mic etrafında herhangi yansıtıcı yüzey nota sehpası vb olmamasına dikkat edin.Neyse kanal kayıt olarak başarılı birinci vokal kaydınızı aldınız güzel eliniz sakın filterlara yada compressor lere gitmesin...Compressorler sesi doğallığından uzaklastıran bir faktordur ses frekanslarını değerlerini eşitler ki bizim amacımız en temiz en doğal sesi bulmak...Önce vocalinizde (evde aldıgınızı düşündüğüm kaydınızda) bulunan dip sesi Noise Reduction isim altındaki karın ağrısıyla idari bi şekilde temizleyebilrsiniz...Nasıl yapıldığına gelince aldğınız vocal kaydının Spectrum bölümüne yani ses dalgası şekline gelen bölüme girin...Sözlerinizin başlamadığı kısmında bulunan düz tırtıklı çizgi olan bölümümouse ile seçin ardından Noise Reduciton acın orda capture Noise ... diye bi bölüm var tıklayın bu sayede profil dipses oalrak orayı alacaktır...Sonra Noise Reduciton kapatın vocalin tümünü seçip tekrar açın ve Process butonuna basın dipseslerden ikna edici şekilde kurtulun...Şimdi sıra geldi diğer bölümlere önce grafik değil parametric equ sekmesine girin burda bir çok preset var bunlardan ssizin sesinize kulağınıza en sıcak gelen preseti bulabilirsiniz ki bulamazsanız bi kaç ayarda siz çekin ve Process butonu...Şimdi sıra geldi compressore kullanmayın dedim ama home studyo ekonomik ekipmanlar sayesinde kullanmak zorundayız..Ama Kullanacağımız compressor sesi en az deforme edip en az Losing yaratacak compressor buda Yanlıs hatırlamıyorsam Limit Hard -12 diye yazıyordu ama unutmayın iyi alınmış hiçbir kayda comp uygulamaya gerek duyulmaz...Ardından Graphic Equ gelelim burda önce 10 frekans aralıklı bir preset acın ve tum frekans değerlerini önce 0 a getirin ardından 2000hz frekans bandının Gain ayarını 1.5 yada 2 ye çekin bu sesinizi biraz ön plana atacaktır...devamında 10 band açtığımız graph equ'muzun en sol kısmı bass frekansları en sağ kısımlarıda tiz frekanslarıdır bunlarıda azıcık sesinize göre oynayabilirsiniz tabi gerek yoksa 0 kalsın...Mesela sesiniz çok tizse en sağ frekans bandını - değerlere düşürebilirisiniz....Ayarınızı bulun ardından Process ve işleme devam..Bunun ustune arkadas dediğinin aksine Aux ve line harici hücum kayıt olmayacağı için kanal kayıt olduğu için içinde bulunan Reverb efectini Real Time olarak kullanabiliriz ama unutmayın Reverb efecti oda efectidir onuda müziğe ve girilmiş vocale göre ayarlamanız gerekir benim tavsiyem Tight and Close presetini seçip ustune sizde biraz ayar cekebilirsiniz....Process ve devam...Şimdi son aşamalardan biri Filter kullanabilirz patlaklarımız olduğunu düşünerek tiz patlaklarına DeEsser efecti Bass frekans patlaklarınada Mic Rumble efectini kullanabiliriz sırayla...Şimdi Hard Limiting sekmesini açıp Limit Max Amp değerini -6.0*7.0 arası Boost imput sekmesini 1.5*1.8 arası Lookahead sekmesini 6-8 arası Release Time değerinide 100 yapıp "OK"luyoruz ki aradaki ayarları siz kulağınıza göre değerlenidirin yine ben aralıkları verdim ki buda ses frekansımızın belirli bir tavan seviyeye sahip olmasını sağlar o seviyeyi aşmaz...En son olarakta Normalize sekmesini 70 olarak atayıp "OK"laybiliriz buda vocalimizin sesini açar bu ses ayarını Session kanal başlıklarındanda açabiliriz..Bitti dersem yalan olur ama genel bir mix suan ülkemizde amator müzikle uğraşanlar için en ideal aralıklar bunlardır deneyin en uygunu bulun farkı mutlaka hissedersiniz zamanınızı alacaktır...Unutmadan en önemli olaylardan biride Pan ayarlarıdır ama pan ayarları tamamen kişinin karakteristik özelliğine bağlıdır:D 2 kanal vocal girersiniz %20 sağ %20 sol verirsiniz 3 girersiniz biri center olur falan onlarıda siz kulağınızla ayarlayın...Videolu resimli anlatmak isterdim ama ne yazıkki okadar vaktim yok umarım kimsenin gözünde çok bilmiş yada kendini beğenmiş olarak yer etmem sadece yardım etmeye calıstım inşallah müziğe gönül vermiş arkadaşlarımızı tatmin edebilirim hevesini arttırabilirim bu şekilde..
Herkese Teşekkür Ediyorum
Saygılarımla
dragercoop
Yeni Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2009, 04:10:58 ÖS »

herşeyi anladımda mp3 olarak nasıl kaydetcez ?? :S  duaaa
Sayfa: 1 2 3 [4] 5