rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 01:45:27 ÖS
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Reggae Yani BOB MARLEY  (Okunma Sayısı 1135 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ghostrighter
Ziyaretçi
« : Ekim 22, 2008, 11:01:49 ÖS »

reggae wikide tanımı:Reggae (okunuşu; Rege), Jamaika'ya özgü bir müzik türü. Jamaika usulü rock diye geçer. Kökleri calypso, ska/rocksteady, rock'n roll ve hatta rythm and blues a dayanır.

reggae diyince birçokları gibi benim ilk aklıma gelen isim BOB MARLEY hmss fuu dir. Bilmiyorum  başka konusu açılmışmı bu bölümde ama açılmamışsa ben açmış olıyım açılmışsa da bide ben açmış olıyım diye yazıyorum.Ayrıca reggae nin de çok köklü bi müzik olduğunu söylemek isterim. Bob marleyin efsaneleşen şarkılarını dinlemediyseniz çok büyük kaybınız olduğunu bilin en kısa zamanda dinleyin..
zaten birçoğu tanıdık gelebilir çünkü birçok reklamlara fon müzikliği yapmış ve çok da etkili olmuştur..
örneğin "don't wory be happy" gibi
hatta bir taneside war tupac ta kover yapmıştır "bad boys bad boys what you gonna do
what you gonna do when they come for you!''
bad boys filminin isim babasıdır ve filimdede wil smith ve martin lawrence featı şeklinde seslendirilir...
hatta martin lawrence filimde sözleri karıştırınca Big willy tarafından ucundan azıcık kalaylanır Çok mutlu
bir sitemle "kaç kere söylicem şu şarkının sözlerini ezberle diyeéé" şeklinde Çok mutlu

reggae... ben fazla otorite sayılmam fakat rap severlerin kanına reggea nin de işleyeceği kanısındayım...
zaten birçok rap şarkısında regi featları yapılmıştır ve çok başarılı olmuştur...

imza:ahbap hmss fuu

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Reggae Yani BOB MARLEY

Gitmek istediğiniz yer:  
Sitemap | List | Sitemap(2) | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss