rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 24, 2012, 05:24:36 ÖS
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Turgay K'nın Rapstradamus Degerlendirilmesi Laut.de ve mtv  (Okunma Sayısı 480 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fiko_medcezir
Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 04, 2009, 11:37:52 ÖÖ »

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Almanyanin ve Avrupanin, müzisyenler tarafindan,Albüm cikislarinda, en cok korkulan ve en büyük Elestirmenlerine sahip olan Laut.de Jürisi Turgay K nin Rapstradamus Albümünü bir kac ay önce degerlendirmisti. Fakat aranizda Almancasi olmayan arkadaslarimiz oldugu icin, bu degerlendirmeyi, kelime kelimesine sizler icin tercüme ettik. Düzentisiz ve öz haliyle Almanyanin en büyük ve en güclü Elestiri Magazini Laut.de tarafindan ve MTV Almanyadada yayinlanan Turgay K Rapstradamus Albüm degerlendirmesini gururla sunuyoruz :

Turgay K - Rapstradamus Degerlendirme "Laut.de"

Bu Albümü dinledikten sonra, artik Inanin Turgay K nin bu Albümde karamsar kulisler arkasinda yazdigi eserlerini okadar okuyup anlamak isterdimki, sizlere anlatamam. Fakat türkce bilmesemde ve anlamasamda, dinledigim bu albüm, nefesimi, nefesler kesecek kadar muhtesem oldugunu söylesem az olur.

Okunan kelimelerin tühler üpertiligi,teknikal anlamda su gibi akan flow, hecelerin kulaklarima
rüzgar gibi carpmasi, hakikaten türkce bilememdigim icin ve bu adami anlayamamam beni cok üzgün birakiyor. Sanki Cartelin altin yillarindaki gibi kendimi hissediyorum, bu hissi, bu adam icime
aciyor.

Yumusak yuvarlanan Ryhmler, inanilmaz Ritim anlayisi,ve sanki insani baska yerlere sürükleyen dolu dolu cümleler, inanilmaz bir sürat ile biri birine islemekteler!

" Cöl Olur Marmara " parcasinda Turgay K resmen bir bouncing Flow sergilemekte,inanilmaz bir ritim anlayasi ve silahtan cikan ates sesine benzler özenle okudugu her cümle, gönderildigi yeri vuruyor ve bu adamin rutinini ve becerisini tekrar tekrar ispatliyor.

Bu adamda yetenek var, ve ku$kusuz diyebilirimki böyle bir yetenege sahip olmak icin inanilmaz cok cok cok ama cok calismak gerek. Ve Dünyaya kendisi duydurmak icin bu adam bunlari yapmis. Turgay Korucu kendisine bictigi büyük hedefleri, süphesiz yerine getirebileceginden eminim artik.

Artik hicbile $a$miyorum, böyle bir yetenege sahip olan ve bu büyüklükte lyrical $idette sahip olan Turgay K gibi birisi, almanyanin en kökenli ve en iyi rapcileri ile düet yapmasi ve onlarin Turgay K ya büyük ilgi göstermesi, bu albümü dinledikten sonra, anla$ilmi$tir. Almanyanin Creme dela Creme yani en kaliteli isimleri Rapstradamus Albümün Feat listesinde bulunmasi adeta bir ziyafete davet ediyor insani.

Radyo Tiatrosuna benzler Intro dan sonra, Prinz Pi ve Turgay K bu muhtesem Albümün baslangicini
aciyor, Prinz Pi hakikaten lyrical anlamda cok iyi bir performans sergiliyor. "Anne Simdi Bak " parcasi muhtesem bir acilis atmosferi yaratiyor. Ardindan Ryhme Robot "Tone" Ölöülerin kokusu parcasinda, bir sokak cocugunun cektilerini anlatiyor ve sanki kendisinin inanilmaz bir hiz ile sergiledigi performans yetmemisken, Turgay K onu bile gölgede birakmaya basariyor.
Shiml arkadasimiz, kendisini almanyada melankolik parcalari ile tanilmasini bilmisti, fakar " Omuzlarimda Yük " parcasinda sert bir bicimde yasadiklarini dile getiriyor.

Ister uzun veya kisa, Turgay K bu albümde Mikrofon ve Altyapilarini en üst düzeyde kulanabilecegini herkeze göstermis oldu. Bence cok kisa olarak kayit edilen Skitlerin yanisirasi, " Rapkunst " ve Curse ile kayitladigi " Illusion " parcalari bu Albümün en iyi ve beni en cok etkileyen parcalardan birisi oldu. Sadece Kritik olarak görebilecegim tek sey, beatlerin hemen hemen hepsi, hüzün ve karanlik olmasiydi.Eger biraz daha havali parcalarda albümde bulunsaydi benim icin tam olmus olacakti, ama yinede bu albüm bir $ahaser.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Turgay K'nın Rapstradamus Degerlendirilmesi Laut.de ve mtv

Gitmek istediğiniz yer:  
Sitemap | List | Sitemap(2) | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss