rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 06:08:27 ÖS
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: "Ede" İle Röportaj  (Okunma Sayısı 527 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fatih_69
Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 26, 2009, 06:58:40 ÖS »

Arkadaşlar Underground'un Temsilcilerinden olan "Ede" ile hazırladığım röportaj. Keyifli Forumlar;)

Ve Süpriz olarak hazırladığı ve yayınlanmamış iki track parça sunuyorum arkadaşlar.göz kırpan

Fatih_69 =1-Öncelikle kendinizi biraz tanıtırmısınız ?

Ede- Asıl adım Mehmet'dir. Çocukluk yıllarımdan beri yaşadığım şehirde aynı isimden arkadaşlarım çok olduğu için soy ismim kullanıldı ve mahlasım Ede olarak kaldı.1988 şanlıurfa doğumluyum 2 yıllık lisans sahibiyim

Fatih_69 =2-"Ede" mahlası arkadaşalarından mı geliyor yoksa senmi uygun gördün ?

Ede- Ya hem ben uygun buluyorum hemde çevremdeki herkes bana Ede diye hitap eder.

Fatih_69 =3-Rap'e ne zaman ve nasıl başladınız ?

Ede- Rap müzik olsun R&B müzik olsun zaten 2000'li yıllardan önce dinlemeye başlamıştım ve beni etkileyen cartel gurubu oldu.Daha sonra Fuat Ergin gibi büyük isimleri duyabilme olanağım oldu 2003 yılından sonra daha sıkı bir gelişme yaşandı bende; çünkü o zamanlar karalamaya başladım.

Fatih_69 =4-Türkçe Rap Türkiyede Ne Derecede Yayılıyor sence?

Ede- Türkçe Rap son günlerde çok sağlam isimleri bandrole dönüştürdü örneğin sansar salvo, patron, Dapoet olsun çok sağlam yol katedmiş insanlardır.O yüzden türkçe rap cezadan sagopadan ibaret değildir artık ve daha çok isimde kendini duyurabiliyor.Yanlız bunun yanında aksi olan birsürü rap yaptığını sana çoluk çocuk dolu Hala akman tarzını bırakmamış devam ettiren birsürü kelek var. Bu durumda Bizleri üzüyor.

Fatih_69 =5-Bütün Mc'ler Arasında Kıyasıya Bi Mücadale var Bu Bazen Aralarının bozulmasına sebep oluyor ve karşılıklı dissler atılıyor. Birlik olup daha iyi şeyler yapmaları gerekmez mi ne düşünyorsun bu konu hakkında?

Ede- Ya bikere Rap müziğin temelinde Diss (kapışma) dediğimiz olay var.Yani Rap müziğinde ayrı bir tadıdır bence olması gereken birşeydir.Yanlız bu aile sınırına çıkmamalıdır. Daha sağlam iş sinirle başlar kapışmayla yani kavgayla biter =)

Fatih_69 =6-Örnek Aldığın İsim veya isimler Var Mı?

Ede- Örnek aldığım değilde daha çok hoşnut olduğum, sevdiğim saydığım isimler var. Sansar Salvo, Sybra azazil, Xir Gökdeniz, Yunus Emre, Frekans ve daha birçok isim var. Dinlerken zevk aldığım adamlar.

Fatih_69 =7-Birazda çalışmaların hakkında detaylar soralım, beat konusunda sıkıntı çekiyormusun, beatleri kendinmi yapıyorsun, Yoksa arkadaşlarından beat konusunda yardım alıyomusun ?

Ede- Şimdi şöyle söylim beat konusunda prof  beatler tabiki lazım oluyor.Sonuçta adamı söyleten yazdıran beat'dir benim için beat konusunda bundan 1 yıl öncesinde çok sorun vardı ama MR olsun Sonsuz olsun bana beat konusunda artık sıkıntı yaşatmıyorlar.

Fatih_69 =8-"ÜÇ Nokta" Albümünü ne kadar sürede çıkardın,Kardeşin "Sonsuz" ile Feat yapmayı yine düşünüyormusun, kardeşin ile birlikte rap yapmak sana nasıl bir duyguyu uyandırıyor?

Ede- Üç nokta albümü hayatımın albümü oldu 8 ay süren yoğun bir çalışmanın ardından gerçekten çok sağlam bir albümün ortaya çıkarttığıma inanıyorum.Sonsuzla her daim çalışırım sonuçta kardeşim aynı yuvada yaşıyoruz ve aynı anda rap müziğe başladık zaten ses tonumuzda birbirine yatık o yüzden hep devam edecektir. Bunun yanında yine TIN recods da olan Hekim kardeşimlede daimi olmasını diliyorum.

Fatih_69 =9-Sitemiz Sago-Ceza.com Hakkında neler düşünüyorsun?

Ede- Güzel bir site ama Sanki sadece Sagopa ve Ceza için yapılmış gibi anlam var isimde ama şimdi benimle röportaj yaptınız demekki genel bir site şöyle toparlıyayım.İsim kısıtlı ama içerik genel bir site T-Rap adına sevindirici böyle toplulukların olması.

Fatih_69 =10-Son olarak eklemek istediğin bişeyler varmı Ede ?

Ede- Yani ne bileyim herkes kendine iyi baksın röportajı okuyanda okumayanda yayınlıyanda herkese de çok çok teşekkür ederim.Türkçe Rap müzik dinlenilsin isterim, arabesk kıvamında olan saçmalıklara ilginç küfürler olsun işte ne bileyim herkes sağ salim olsun. Urfa Underground'dan Selam olsun =)

Fatih_69 =Teşekürler Ede.(mehmet)

Ede-Rica ederim

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.myspace.com/ede63

EDE & SONSUZ
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
                      EDE

www.myspace.com/ede63

01. Giriş (Merhaba)
02. Ede ft. Ritmik – Bir Hüznün Hikayesi
03. Ede ft. Eterya – Adımız Bu
04. Ede – Düşlerim Prangada
05. Bâki Beats – Derinden
06. Ede ft. ArkaCephe & Tr-Fix – Ses Kontrol
07. Ede ft. Sonsuz & Hekim – İştiyak
08. Interlude
09. Ede – Rahat Ol
10. Ede ft. Meddah – Balyoz
11. Ede ft. Ahmed Galip – KooP!
12. Ede ft. Sonsuz – Ölüm Arefesi
13. Ede ft. MR & Hekim – Haykır Sende
14. Mazo Beats – İçim Kanar
15. Çıkış (Veda)

Buyrun;
http://rapidshare.com/files/166879122/Ede_-_ue__Nokta_-__www.Rapindir.biz_.rar

RAR Şifresi = Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.rapindir.biz

İki süpriz Track =
Ede Ft. Gulsen - Uzaktan Ozlemek
Noterror - Yırtık Kanlı Sayfalar
Buyrun;
http://s1.dosya.tc/ede2hediyetrack.rar.html

www.myspace.com/ede63

Bir teşekkürü haketmişimdir artık arkadaşlarGülücük

NOT=Çok yakında bir röportajım daha olucak. Saygılarımla..
Sayfa: [1]
  Yazdır  
"Ede" İle Röportaj

Gitmek istediğiniz yer:  
Sitemap | List | Sitemap(2) | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss