rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 25, 2012, 06:18:13 ÖS
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: SAYHA Röportajı  (Okunma Sayısı 684 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rap_StyLe
Özel Üye
*

[Tecrübe Puanı] +5/-1

immer ohne dich !

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 04, 2009, 10:56:23 ÖÖ »

Söyleşiye öncelikle Sayha'nın anlamından başlayalım isterseniz?
-Herkesin ilk sorduğu soru bu oluyor. SAYHA: İsrafil meleğinin kıyamet gününde sur borusunu üfledikten sonra herkesin duyup ölmesine sebep olacak sese deniyor. Kelime anlamı çığlık,yüksek ses demek.
Ben bu kelimeyi ilk bir takvim yaprağının arkasında okumuştum. Daha sonra şarkı sözlerimde kullanmaya başladım ve o sıralar Tarizle gruba isim düşünüyorduk o da anlamını duyunca çok beğendi ve grup adımız olmasına karar verdik.
Sizi tanımayanlar için kendinizden ve yer aldığınız projelerden bahseder misiniz?
-2003 yılında TARİZ ve benim(GÖKHAN) ortak çalışmalarımızla kuruldu SAYHA. 2004 yılında ERMAN ın da gruba alınmasıyla son halimizi aldık. Bursa'da Yeni Jenerasyonun en eski isimlerindeniz. İlk sahne deneyimimizi 2004 Uludağ Üni. Bahar Şenliklerinde gerçekleştirdik ve daha birçok organizasyonda yer aldık.Piyasaya sürdüğümüz Bursa-L Ittifuck albümü ile ilk kayıtlarımızı gerçekleştirip ayrıca albümün produktörlüğünü üstlendik.
2006 yılında MADE İN BURSA RECORDS bünyesine katıldık ve KURŞUN İZLERİ E.P. ardından BANDROLLÜ E.P. yi piyasaya sürdük.
Bir süre önce 2.albümünüz olan “Bandrollü” albümünü yayınladınız. Albüme ilgi nasıldı, tepkiler beklediğiniz yönde miydi?
-Bandrollü isimli albümümüz 2007 başında yayınlandı. Albüm ismi,parça adları bizim için önemlidir. Değişik bir albüm adı olmasını istiyorduk ve 2. albümümüzdeki eleştireceğimiz konuların başında herkesin biran önce elde etmek istediği bandrollü albüm konusu vardı. Albüm adını “Bandrollü” koyup sitelerdeki haberlerde “SAYHA bandrollü e.p. yakında” yazdığında herkes bir plak şirketiyle anlaştığımızı düşünüyordu. Albüm nette yayınlanıp kapağını görünce espirisini anladılar
Albüm içeriğine gelince albüm lirikal açıdan da sound olarak da ilk albümümüzden daha gelişmiş düzeydeydi ve farklıydı. Albümde bize İLK ATAK ve KAZEM eşlik etti. Fakat ben istediğimiz tanıtımı yapamadığımız düşüncesi içerisindeyim. Bursa dışına pek fazla ulaşamadık fakat ulaştığımız insanlardan hep güzel tepkiler aldık.

Albümün fikir aşamasından başlayıp internete verilişine kadar ki sürecini anlatabilir misiniz?
-Albüme başladığımızda sadece ismi belliydi. “Bandrollü” dedik ve başladık. Değişik konulara değinmeyi ve altyapıların dolgun olmasına dikkat ettik. Hepimiz farklı şehirlerde üniversite okuduğumuz için (Bursa Eskişehir Mersin) kayıtlar biraz uzun sürdü ama güzel bir albüm olduğuna inanıyoruz. Daha öncede dediğim gibi çok fazla sitede yayınlanmadı ama Bursa dan bizi takip edenlere ulaştık. Bize gelen tepkilerin çoğu olumlu oldu.
Daha önce kimlerle çalıştınız? Şehir içi şehir dışı?
Made in Bursa bünyesinde olduğumuz için Made in Bursa olarak sık sık çalışmalarımız oluyor. Özellikle İlk Atak ile.. Bursa dan G.nOKta.HAN ve Serbaz ile de çalışmalarımız oldu. Şehir dışındansa Kazem, Giyotin, Düzen, A.P.O, Genesis, ve Almanya dan DJ Yesta ile işler yaptık. Son album içinde çok oldschool adamlarla çalışma içindeyiz fakat şuan kimler olduğundan bahsetmek istemiyoruz biraz sürpriz olsun
Şimdi Düşündüğünüz yeni projeler var mı?
- Made in Bursa olarak 3. albümü bitirmek üzereyiz yani M.İ.B. III yakında sizlerle ve geçen yazdan beri kayıtları aksayarak süren 16.CADDE isimli solo albümümüzde yaza inşallah bitmiş olacak. Yakında, çıkacak albümümüzden bir parçayı sizlere sunacağız zaten.Bu aralar farklı şehirlerde olmamızın sıkıntısını yaşıyoruz ama gelen teklifleri(party feat jingle vs.) değerlendirmeye devam ediyoruz.
Ve son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
- Bu söyleşi için rap***.com’a çok teşekkür ediyoruz. Bizi yakından takip etmek yada bize ulaşmak isteyenler Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.madeinbursa.net
ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.myspace.com/sayha16
adreslerinden ulaşabilir.

~ Ewige Liebe ~

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

AnLam VeRemeDim, VeRemiyoRum
InsanLaR YapıyoR Hep RoL =SS
Sayfa: [1]