rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Şubat 23, 2012, 02:16:10 ÖÖ
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tandem Röportajı  (Okunma Sayısı 2628 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MaHaRap
Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 30, 2009, 01:13:11 ÖÖ »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Merhaba Emre , bizlere Emre'yi anlatırmısın ve Emre'nin nasıl Tandem olduğunu, ayrıca Tandem ne anlama gelmekte ?
- Emre 1990 yılında İstanbulda dünyaya gelen ve şu anda memleketi Samsunda üniversiteye giden bir mc'dir:) Ve yine o Emre aslında ilk olarak 10 yaşında yazdığı bir şiirle Tandem oldu. Tandem,uykusuz gecelerdeki ruh hali anlamına gelmekte,yani beni anlatıyor...

Eğitim hayatına devam etmekde olduğunu biliyoruz, Tandem memnun mu eğitim sisteminden ?
- Kesinlikle memnun değilim. Ne yazık ki ülkemizde öğrenciye  yeterli imkanlanlar sağlanmıyor ya da sağlanamıyor. Örneğin şimdilerde üniversite harçlarına yüzde 500'e varan zam gündemde.Bu şartlar altında okumak mümkün değil. Allah tüm okuyan kardeşlerime yar ve yardımcı olsun.

Yaptığın çalışamların seviliyor ki , üretmeye devam ediyorsun. Belirli bir dinleyici kitlesi oluştura bildin mi ?
- Aslında underground mcler olarak küçük bir kitleye sunuyoruz çalışmalarımızı. Buna rağmen dinleyeci sayım günden güne artıyor çok şükür. Az ama öz kitlem olsa yeterli bana Gülücük

Ne tür rap müzik icraa ediyorsun, stilin nedir ?
- Yaşadıklarım ve duygularımı yansıtan bir stilim,ses tonum,okuyuş tarzım ve sözlerim var:) Yani Melankolik tarzda yapıyorum fakat rap dinleyenlere melankoli deyince akıllarına tek bir kişi geliyor. Bu tarzda yapıyorum dediğimde herkes onunla özdeşleştiriyor.Ben kendime özgü bir tarzım olduğuna inanıyorum.

Altyapılarını nasıl temin ediyorsun, hangi isimler ile çalışıyorsun altyapılar için ?
- Elimden geldiğince kendim yapmaya çalışıyorum.Derman ve Joseph kardeşlerimde ellerinden gelen desteği veriyorlar bu konuda.

Albüm kapak tasarımların kimlere ait ? Almış olduğun yorumlar nasıl oldu ?
- Kapak tasarımlarım Oast Abis Design'a ait.Özellikle Fakir Kalbin Sermayesi'nin kapağıyla ilgili çok güzel tepkiler aldım. Albümü yansıtan bir tasarım olduğunu düşünüyorum.

Anlaşılmaz Anlamlar EP" albümünden 12 ay sonra çıkardığın "Tehlikeli Hareketler" çalışmalarına nazaran " Fakir Kalbin Sermayesi EP" albümünü nasıl yorumluyorsun ?
- İstediğim tarzı Fakir Kalbin Sermayesi ile yansıtabildiğime inanıyorum.intro Outro da dahil tüm şarkılar beni anlatıyor. Tabi anlamak isteyene... Diss mevzusunuda bu albümle birlikte kapadım. Çünkü diss karşı tarafın reklamını yapmaktan öteye gitmez.

Geçi yeni çıkardın bir EP çalışması, sıra dinleyicilerini bekleyen projen nedir ?
- Durmak yok... 4.solo albümüm için ufaktan hazırlıklara başladım.Beatlerini yapmaya demo kayıtlar almaya başladım. Belli bir tarihi yok belkide 1 sene sürer.Belki de satışa sunarım...Zaman ne göstericek hep birlikte görücez.

Sitemizde de yer alan "Zıkkım Beat" albümünü hediye ettin piyasaya , ileriye yönelik altyapı çalışmaların olacak mı bu şekilde ?
- Kesinlikle bir daha beat albüm yapmayı düşünmüyorum. Bunun sebebi artık beat isteklerinden yoruldum. Arada yapıpta kullanmayacağım beatleri Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.tandem34.com'da
paylaşıcam.

Albüm isimlerini nasıl kararlaştırıyorsun, özel anıları var mı ?
- Fakir kalbin sermayesi...Anlaşılmaz Anlamlar... Üzerinde düşününce bir çok şey bulabilirseniz bu ikisinin üzerinde...

Melankolia Resmi Web sitesinden ayrı olarak, dönüm noktası dediğin olaylar var mı ?
- Şüphesiz benim için en büyük dönüm noktası şarkımızın onlar tarafından beğenilip resmi web sitelerinde yayınlanmasıydı. Ama daha sonra Fakir Kalbin sermayesi ve hemen ardından yayınladığımız klip bunları katmerledi. Daha büyük kitlelere adımı duyurabildim bunlarla.Devamıda gelicek...

Herhangi bir gruba dahil misin ?
- İstanbulda Derman,Yergi ve Yakaza kardeşimle Poligon Crew'imiz var fakat benim Samsun'da okumam ve Derman'ın Giresun'da okuması sebebiyle grup olarak çalışamalar yapamıyoruz. Üniversite bitene kadarda öyle gözüküyor.

Yeraltı organizasyonlarında yer alıyormusun? Nasıl buluyorsun yeraltı partilerini ?
- Evet sadece 2009 içerisinde 10 kadar konser ve rap partide sahne aldım. Açıkçası rap partileri sevmiyorum.Çünkü katılım sayısı az oluyor ve hiç bir mc böyle partilerde sahne almak istemez Ayrıca genelde ses sistemleri yetersiz oluyor.Ne kadar tanınımış isimleri çıkarsanda katılım yetersiz oluyor.Üniversite vb. gibi konserlerde sahne almak ayrı tabi ki. Daha profesyonel,ciddi ve sağlam organizasyonlar oluyor.Bizde ona göre performans gösteriyoruz:)

Rap müzik dışında dinlediğim müzikler var mı ? Sentezlemek istesen hangi müzik türü ile sentezlerdin rapini ?
- Rock ve Numetal ilgimi çekiyor...Her tarzı dinlerim aslında.Yeri gelince arabesk bile dinlerim.Ruh halime bağlı. Numetal tarzı stüdyo çalışmalarımız oldu,arada provalar yaptık.Bu tarzda şarkılar kaydetmek isterim.

Diss olayına girişimin oldumu, parçalarında göndermeler yapıyor musun ? Köstek olmak isteyenler var mı ?
- Diss olayını Tehlikeli hareketlerden sonra bitirdim daha önce söylediğim gibi.Göndermeler artık sadece eski dostlarıma,beni üzen kişilere ve hayata...

Rap protest bir müzik türüdür her şeyi eleştirir rap müzik. Sen neleri eleştiriyorsun ?
- Bir önceki soruda cevabını verdim aslında.Sürekli Yalan söyleyenlere,hayatı çekilmez hale getirenlere, asalak gibi sırtımdan geçinmeye çalışanlara,müziğimi anlamayanlara... Yeri geldiğinde siyasetçileri,işini layığıyla yapmayanları. Kısacası insanları...

Gelir düzenini nasıl sağlıyorsun ? Rap kariyerinde maddi zorluklar yaşadın mı hiç ?
- Stüdyo kurma çabasındayım şu sıralar aileminde desteğiyle.Maddi sıkıntılar içerisindeyim:)Zamanla bu sorunda çözülecek.

Kısa bir süre önce Froyt ile Esef & Kaygı klibinizi çıkardınız. Olumlu olumsuz ne gibi tepkiler aldınız ?
- Beklediğimden daha iyi tepkiler aldım.Amatör bir klibe göre içinde özentilik barındırmadığı ve doğal olduğu için beğenildi.Dürüst olucam,milleti bilmemde o bizim el emeği göz nur'u ilk klibimiz onun yeri bende hep başka olucak:) Klip çekmek basit bir olay değil. Ben artık bazı şeyleri kliple ve son albümümle kanıtladığımı düşünüyorum.

Samsun - Yeraltı - Gözyaşlarım Yere Düş - Tandem - Poligon , kelimerinin sende oluşturduğu çağrışımlar nelerdir?
Samsun: Toprağım, Memleketim...
Yeraltı: Yerüstüne çıkma çabası...
Gözyaşlarım yere düş: En beğenilen,en duygusal ve içten şarkım.
Tandem: Uykusuz sayısız gece...
Poligon: Biricik caddem, crewim,yaşadığım yer:)

Havalar gerçekten çok sıcak tatil planın var mı bu sezonda ?
- Belki 1 haftalığına ufak bir tatil yapabilirim.Kesin bir planım yok.

MySpace , Facebook , Youtube gibi sitelerde blogların mevcut mu, bu siteleri nasıl yorumluyorsun ?
- Mevcut adreslerim: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.myspace.com/tandem34
- Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.tandem34.com
ve facebook Tanıtım için bu sitelere her müzisyenin ihtiyacı var tabiki.Yeraltında da yerüstünde de...

Sorularımızı yanıtlama nezaketinden dolayı teşekkür ederiz. Site okurlarımıza ve Tandem severlere son olarak ne söylemek istersin ?
- Ben teşekkür ederim samimi soruların için. Siteyi sürekli takip ediyorum. Rap siteleri içinde en beğendiğim sitelerden biri. Gerek undergrounda destek gerekse yayıncılık anlayışı açısından... Beni dinleyenlere hep dediğim gibi: Takip etmeye devam edin,daha yapıcak çok şey var... Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Destek olan ,yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Hepinizi seviyorum:)
[/B]
.RapRenSes.
Özel Üye
*

[Tecrübe Puanı] +40/-1

Kıyamamm! Bu kadar mükemmel olmak zorunda mısın =)

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2010, 12:40:04 ÖÖ »

Samsun andırgrand yeap. (:

MaHaRap
Üye
*

[Tecrübe Puanı] +0/-0

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2010, 05:03:11 ÖS »

Sokak-Sanati.Com:Tandem, seni tanımayanlar için kısaca bizlere kendinden bahsedermisin?

Tandem:Merhabalar.Öncelikle Adım Yunus Emre Ekici.İstanbul Bayrampaşa doğlumlu olup aslen Samsun’luyum.Ayrıca 19 Mayıs Üniversitesi Turizm bölümü mezunuyum ve şu anda 5 yıldızlı otellerde barmenlik yapıyorum.

Sokak-Sanati.Com:2008 Yılında ilk yayınladığın “Anlaşılmaz Anlamlar EP”den bu yana, 2009-2010 arası “Tehlikeli Hareketler”  & “Fakir Kalbin Sermayesi” ve 2010 Ocak ayında   ”İzmarit ve Küller” adlı albümünü dinleyicilerine sundun, son olarak Ekim ayında yayınladığın ” İki Ritim Bir Mermi ” ile geçmiş dönemlerdeki başarılarına birini daha ekledin, peki bu süreçte  Tandem’in müzik anlayışın’da ne gibi değişikliler oldu?

Tandem:Tabiki çok büyük değişiklikler oldu.Her açıdan gitgide daha iyisini yaptığıma inanıyorum.Günden güne kendimi geliştirmek için elimden geleni yaptım.Hala da öyle.

Sokak-Sanati.Com:Albümün tamamlanma süreçinden bahsedermisin ne gibi zorluklarla karşılaştın?

Tandem:En büyük zorluk Samsun’da okuyup stüdyomunsa İstanbul olmasıydı.Sadece buraya geldiğim zamanlarda kayıtlar alabildim ve bu hiçte kolay olmadı.

Sokak-Sanati.Com:Albüm indirildiği günden itibaren dinleyicilerden olumlu yorumlar alıp diğer albümlerin gibi beğeni kazandı? Peki Tandem’in albüm hakkında şahsi görüşü nedir?

Tandem:Şu bilinsin ki eksiklerimi en iyi ben biliyorum.Albümde kendimden bişeyler anlatmaya çalıştım ve anlatabildiğime inanıyorum.Belirli bir konsept yaratmak amacımdı bunuda başardım beatlerle,sözlerle,kapakla vs..Flowumu,yorumumu geliştirip çok iyi yapmaya gayret göstericem.Çevremdekilerin poh pohlaması pek bişe ifade etmez çünkü ben uğraşırsam çok daha iyisini yapabilceğime inanıyorum.Yapıcı her türlü yoruma özelden ulaşarak teşekkür ediyorum.

Sokak-Sanati.Com:“İki Ritim Bir Mermi” albüm ismi ile neyi kastetmektesin?

Tandem:Melodi ve Nefret arasındaki bağlamı,Savaş ile barış arasındaki o ince ironiyi vurgulamak istedim.

Sokak-Sanati.Com: “İki Ritim Bir Mermi” Albümünde “GGG” adlı  featiniz’de “Yunus’u Boğdum Emre Kaldı” ifadeniz size neyi anlatmaktadır?

Tandem:Bilmeyenler vardır belki 2008′de Derman ile yaptığımız bir parça Melankolia resmi web sitesinde yayınlandı.Hem Samsunlu Hemde adım Yunus olduğu için herkes ordaki isimlerle bağdaştırdı,özendiğimi düşündüler.Ben artık bu etiketten kurtulduğumu,kendi yolumu çizdiğimden bahsettim.Fuchs ile yaptığımız parçada bunun ispatıdır.Yani Ben Emre’yim

Sokak-Sanati.Com:“Tank & Papatya” adlı çalışmanın nakaratın’da “Ne yaparsan yap değişmez insan, Ne yaparsan yap hep aynı dünya” diyorsun, Tandem’in dünya’da değiştirmesini  istediği şeyler var sanki parçadaki vermek istediğin mesajdan bahsedermisin?

Tandem:Mesaj gayet açık ve net,Sosyal mesaj vermek istemiyorum Dünya’nın tozpembe olduğunu düşünen insanlara aslında öyle olmadığını,dünyanın boktan ve yaşanmaz olduğunu hatırlattım.Dünyayı değiştirmeyi değilde İnsanları değiştirmeyi istiyorum sadece.

Sokak-Sanati.Com:“Aynısın” isimli feat parçanda  “Haklısın sen ademoğlu eğer düzen böyleyse” diyorsun, bahsettiğin dünya düzeni hakkında neler söylemek istersin?

Tandem:Devamı ‘Cihan harbe çıktığında,izliyceksin sende öyle’ yani insanlar çevresinde olup bitenleri sadece oturduğu yerden en ufak tepki bile vermeden,sorumsuzca izliyor.Bu parçamda bunu eleştirdim.Oksijen parayla satılmakta (Fünye)

Sokak-Sanati.Com:“İnceldiği Yerden” adlı parçanın başlangıçın’da “İnan hiç değişmedim gözlerimde aynı ben,inan hiç değişmesek olmadan  bir neden” diyerek “değişmediğini” değiştirilmek istemediğini belirtiyorsun, burdaki değişiklikten kastın nedir?

Tandem:Tandem mahlasını ilk şiir yazmaya başladığımdan beri kullanıyorum.O günden beri gözlerimde hala aynı çocuğun,aynı Emrenin bakışları var

Sokak-Sanati.Com:“Stratum” ile feat parçanda belirgin bir sitem söz konusu bu duyguların kaleme alınması haliyle zordur, şarkı sözlerini kaleme dökme zamanlarından bahsedermisin?

Tandem:Sadece geceleri söz yazıyorum.

Sokak-Sanati.Com:“Bazen Bende”  isimli parçanda “Beni ise hiç tanımıyorsun” gibi sözlerle bazı  kişilere hitaplarda bulunuyorsun, parçanın ismindede bir gizem var gibi.Şarkının adını neyi düşünerek “Bazen bende” diye isimlendirdin, “Bazen Bende” kavramı sana neyi çağrıştırmakta?

Tandem:Devamı ’sadece biraz önyargı,bundan ibaret biliyosun.’ Şarkılar kendi içlerinde bir bütündür.Tüm sözler bir zincir gibi birbirine bağlı aslında.Bazen bende deliricek gibi oluyorum.Olay bu.

Sokak-Sanati.Com:“Yobaz” adlı şarkında “Nefes Filminden”  kesite yer vermişsin güzel bir hava katmış,  bu tür parçalar’da bazılarından “siyasi rap” olmaz gibi duyumlar aldığımızda oluyor.Rapi siyasetle bağdaşdıranlar hakkında ne söylemek istersin?

Tandem:Ben çevremde olan olaylara sessiz kalan biri değilim,olamamda.Zamanında sessiz kaldığımız için bugün Dünya ve Türkiye bu halde.Rapçide olsa Rockçıda olsa hatta emo bile eğer bir haksızlık görüyosa bunun karşısında durmalı.Yani Rapte siyaset olur mu? Bal olur hacı.Al sana örnek.

Sokak-Sanati.Com:Albüm’de yer alan parçalardan “Bir Dakika” adlı parçan sanki “Outro” niteliği taşıyor, içinde yer eden bazı duygulara değinmeden geçmek istememişsin, “Bir Dakika” adlı parçana albüm’de yer vermenin özel bir nedeni varmı?Bir nevi birilerine mesaj vermekmi istedin?

Tandem:Her parçamda olduğu gibi bu parçadada kendi içimdekileri yansıttım.1 dakikalık tek verse’de 20 senemi özetlemeye çalıştım kısacası.

Sokak-Sanati.Com:2010′da dinleyicilerine “İzmarit ve Küller” & “İki Ritim Bir Mermi” adlarında iki albüm sundun,2011 için aklında canlanan ne gibi projeler var?

Tandem:Daha iyi albümler yapmak gibi projelerim var

Sokak-Sanati.Com:Röportaj için teşekkürler, son olarak dinleyicilerine neler söylemek istersin?

Tandem:İnsanları karalamayı meslek haline getiren,suçu günahı olmayan şahısların başarısızlıklarından haz alan kişileri Allah’a havale ediyorum.Bana bu albümde gerçekten destek olan Ercan İlçin(B.A.Beatz) ,Stüdyodan mixlerimi yapan Erhan Ceylan üşenmeden kayıtlarımı alan Erkan Tellal,Management işlerime bakan Hakan Altuntaş,sponsorluğumu yapan Murat Hoş vede özellikle Hakkari’de asker olan kardeşim,canyoldayışıma Cihan Kasap(Enkaz)’a sonsuz teşekkür ediyorum.Sizide bu güzel sorulardan ötürü tebrik edip,yayın hayatınızda başarılar diliyorum.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Tandem Röportajı

Gitmek istediğiniz yer:  
Sitemap | List | Sitemap(2) | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss