rap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mayıs 26, 2012, 12:58:05 ÖÖ
Sayfa: [1] 2 3 4
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2010' da Öss Sürpriz yapmış ( ! )  (Okunma Sayısı 2970 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pSko
Admin
*

[Tecrübe Puanı] +155/-14

Boşversene ( ! )

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 20, 2009, 01:06:21 ÖÖ »

Sürpriz ki ne sürpriz 2010 denek öğrenciler için hazırlanmış bir sistem bakın bakalım;

2010 yılında ÖSS'de yapılacak köklü değişiklikler konusunda önerilen sistemin ayrıntıları netleşmeye başladı. Yeni sistemde öğrencilerin kaderini 195 dakikalık tek sınav belirlemeyecek. Öğrenciler temel sınavın yanında 2 haftaya yayılan 4 farklı dersin testleriyle karşılaşacak, çözdükleri testlere göre bölümlere yerleşecek.

Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nda ele alınan sistemde öğrenciler, nisan ve haziran aylarında olmak üzere iki aşamalı sınava girecek. Nisan ayında temel bilgilerin yer aldığı sınavda belirlenecek barajı geçenler haziran ayındaki sınavlara girecek.

YÖK'ün önündeki yeni sistem şöyle:

* Nisandaki sınavda öğrencilere basit düzeyde Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji soruları yöneltilecek.

* Haziranda 2 haftaya yayılan 4 farklı ders testi öğrencilere uygulanacak. Bu testler; 'Matematik', 'Edebiyat', 'Fen' ve 'Sosyal' testlerinden oluşacak.

* Matematik okumak isteyenlerin sadece bu teste girmesi yetecek. Fakülteler hangi testlere göre öğrenci alacağını açıklayacak.

* Moleküler Biyoloji ve Genetik okumak isteyen bir öğrenci 'Matematik' ve 'Fen' testini çözecek. Fen testi içinde yer alan 'Biyoloji' sorularının standart sapmaları da farklı hesaplanacağından 'Biyoloji' sorularının önemi artacak.

* Yabancı Dil bölümlerinde okumak isteyenler 2 haftalık sınavın haricinde 3'üncü hafta ayrı bir Yabancı Dil Sınavı'na girecek.

* Meslek lisesi öğrencileri de genel lise öğrencileri ile aynı şartlarda sınava girecek. 2 yıllık Meslek Yüksek Okulları'na sınavsız geçiş hakkı kaldırılacağından meslek liseliler 'Temel' düzeydeki sınavın ardından puanlarına göre 2 yıllık fakültelere de yönelebilecek.

* 4 yıllığa gitmek isteyen meslek lisesi öğrencilerinin önü de kapanmayacak. Meslek liseliler, 4 teste girerek mezun oldukları alan dışında istedikleri bölümlere yerleşebilecek.

Örneğin, bir teknik lise makine, motor gibi bölüm öğrencisi, 2 yıllık okumak isterse sadece 'Temel' düzey sınavına girip üniversiteye yerleşebilecek. 4 yıllık bölüme gitmek isterse 2'nci aşama sınava girecek. Hangi bölümü okumak istiyorsa o bölümle ilgili belirlenen testi çözecek. İsterse 4 testi de çözüp bölüm hakkını artıracak.

* İmam hatip lisesi öğrencileri de istedikleri bölüme istedikleri testi alarak gitme hakkına sahip olacak. 28 Şubat öncesi dönemde imam hatip öğrencilerinin de arasında olduğu meslek lisesi öğrencileri istedikleri alanlarda tercih yapabiliyordu.

2010'a yetişir

* ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan: Sınavlar, iki haftaya yayılacak. İlkine girenler, taban puanı geçtiklerinde 2. sınava da girme hakkı kazanacak. Öğrenci, 'Ben Matematik ve Edebiyat testlerini yanıtlayacağım' diyebilecek. Bir başka öğrenci de 'Ben bütün testlerde şansımı deneyeceğim' deme hakkına sahip olacak. Ama mantıklı olan Fen bölümü mezunu bir öğrencinin Fen testini yanıtlamasıdır. Sözel bölüm mezunu öğrenci, 'Ben Fen testini çözeceğim' derse o konuyu daha önce öğrenmediği için sıkıntı yaşayabilir. Ayrıca bu sistemde ortaöğretim başarı puanının sınav puanlarına belli bir şekilde eklenmesi gerekir ki o konu konuşulmadı, o ayrı bir boyutudur. Fakültelerin ihtiyaçlarına göre çok sayıda puan türü tanımlayabiliriz. Birisi mesela Fen testi içinde yer alan Kimya puanına daha ağırlık verir, biri Fizik sorularına. Kabul edilirse sistemi 2010'a yetiştiririz.

YASAL UYARI! 18 yaşından küçüklerin iletişim kurması tehlikeli ve yasaktır!

İstisnai bir durumdayım.. Kaideleri bozmaya meyilli...
pSko

uFUK
Özel Üye
*

[Tecrübe Puanı] +6/-2

İyisi mi? Ağla benim Yerime Gülüm!!

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2009, 01:08:49 ÖÖ »

oleyyyyyyyyyyyy beeeeeee psko abim bi tanem benim bu haber üzerine ne kadar sevindim anlatamam iyiki bu yıl tekrar hazırlanmamışım  yuppiii

Canım Bıkkın
pSko
Admin
*

[Tecrübe Puanı] +155/-14

Boşversene ( ! )

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2009, 01:13:46 ÖÖ »

üzmek istemezdim seni ama ufuuk Sen şu haberi gördün mü ? kikikiki

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2009'da ÖSS'ye girecek adayların, en şanslı adaylar olacağını açıkladı.

Yarımağan, 2008'den 2009'da devreden öğrenci sayısının çok azaldığını belirterek şöyle konuştu: "2008'de ön lisans baraj puanını 160'tan 145'e, lisans puanını 185'den 165'e düşürdük. Bu durum binlerce öğrencinin üniversiteye girmesinin yolunu açtı. Ayrıca yeni açılan üniversiteler ve artırdığımız kontenjanlar sayesinde, geçmiş yıllardan dışarda kalan, üniversiteye giremeyen öğrenci sayısı hayli azaldı. Liselerin dört yıla çıkarılması nedeniyle bu yıl liselerden mezun olacak öğrenci sayımız 150 bin civarında olacak. Ayrıca 4 yıllık liselere eklenen dersler ve ders içerikleri bu öğrencileri diğer öğrenciler karşısında şanslı hale getirmiştir. Sonuçta bu yıl ÖSS'ye girecek olan öğrenci sayımızın 1 milyon 100 bin kişi olacağını tahmin ediyorum. Yapılacak artışlarla kontenjanların 600 bin civarında olacağını düşünürsek, bu yıl sınava giren her iki öğrenciden biri, bir bölüme yerleşecek."

ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Meslek lisesi mezunlarının katsayı mağduriyetlerinin giderilmesi için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışma yaptıklarını belirten ÖSYM Başkanı Yarımağan, hazırlıkların artık son aşamaya geldiğini belirtti. Yarımağan şöyle konuştu: "Bu konuda açıklama yapma yetkisi YÖK'te olduğu için bir şey söylemek istemiyorum. Yapılan çalışmalarda çeşitli kurumlardan gelen öneriler değerlendiriliyor. Benim kanaatime göre meslek lisesi mezunlarının, kendi branşlarındaki üniversiteleri tercih etmeleri halinde katsayı mağduru olmaktan kurtarılacakları bir formül konusunda fikir birliğine varılmış durumda. Meslek liselerinde yeterli dersleri alamayan öğrencilerin yetiştirilmesi içinse, üniversitelerde bu derslerin okutulması düşünülüyor. Bu açıklamaların ocak ayının ilk haftası yapılacağını düşünüyorum."

SORU SAYISI DEĞİŞTİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Dershaneleri ÖSS Koordinatörü Turgay Polat da, liselerin dört yıla çıkarılmasının ve konulan yeni dersler ile değiştirilen müfredatların bu yıl liselerden mezun olan öğrencilere büyük avantaj sağladığını belirterek şu bilgileri verdi: "2009 yılında yapılacak olan ÖSS'de soru sayıları ve ders içerikleri konusunda çeşitli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler MEB'in liseleri dört yıla çıkarması ve değişen ders içerikleri sonucunda yapılmıştır. ÖSYM yaptığı bu değişiklik sonucunda hem testlerin soru sayılarında hem de içeriklerinde değişikliğe gitti. Ancak en önemli ve gizli değişiklik eklenen dersler ve bu derslerin içerikleri konusunda olmuştur. Bu da 2009 yılı öncesinde mezun olan öğrencilerin 4 yeni dersi yeniden öğrenmelerini gerektirmektedir."

YASAL UYARI! 18 yaşından küçüklerin iletişim kurması tehlikeli ve yasaktır!

İstisnai bir durumdayım.. Kaideleri bozmaya meyilli...
pSko

uFUK
Özel Üye
*

[Tecrübe Puanı] +6/-2

İyisi mi? Ağla benim Yerime Gülüm!!

Durumum:
durum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2009, 01:19:45 ÖÖ »

Çok mutlu problem değil abi benim için bu açtıkları kontenjanları 4te 3'ü 2 yıllık sonra şu ders konusuna gelincede ders dersttir köklü bir değişiklik oldguna inanmıyorum  göz kırpan  Kısacası ÖSS'den korkmuyorum Cool

Canım Bıkkın
unbalanced_grapher
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2009, 01:22:45 ÖÖ »

ilk yıl kazandım gidemedim  çok üzgün (2007)
2.yıl kazandım yerleştimde ne oldu peh Deli (2008)
bu yılda gircem manyahhh (2009)
2010 da da gircem  oleyy
olmassa 2011 de de gircem  hmss fuu
Sayfa: [1] 2 3 4
  Yazdır  
2010' da Öss Sürpriz yapmış ( ! )

Gitmek istediğiniz yer:  
Sitemap | List | Sitemap(2) | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss